Νέα τροπή στην υπόθεση κακοποίησης από τον Βολιώτη πρωταθλητή – «Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Αναβολή της δίκης για κρείσσονες (νέες) αποδείξεις, αποφάσισε το δικαστήριο στην υπόθεση του αθλητή στον Βόλο, με ημερομηνία νέας δικασίμου αυτήν της 23ης Οκτωβρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην καταγγελόμενη κακοποίηση 31χρονης από τον πρώην σύζυγό της, αθλητή με διεθνή καριέρα, που τη χτύπησε, όπως ισχυρίζεται, μπροστά στα μάτια των γονέων του και του ανήλικου παιδιού τους, ηλικίας μόλις 4,5 ετών.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του γνωστού Βολιώτη αθλητή, κ. Ντούγκας Αναστάσιος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης υπέβαλε αίτημα για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου γίνει προσπάθεια ανάκτησης και προσκομιστεί βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας, η οποία ήταν τοποθετημένη στο προαύλιο κοινό χώρο με το σπίτι του αδελφού του κατηγορούμενου, όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheNewspaper.gr, στο υλικό αυτό, -σύμφωνα με την πλευρά του αθλητή- αποτυπώνεται όλη η αλήθεια γύρω από τα πραγματικά περιστατικά και το πώς αυτά διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, αποδεικνύεται το ανυπόστατο της κατηγορίας εναντίον του συγκεκριμένου κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής βρισκόταν το βράδυ της Πέμπτης στο προαύλιο χώρο του σπιτιού των γονέων του στον Βόλο. Η πρώην σύζυγός του μετέβη στις 21.30 στα πεθερικά της, για να παραλάβει το παιδί μετά από προγραμματισμένη επικοινωνία που αυτό είχε με τον πατέρα του.

Κατά τη διάρκεια της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε από τα κλάματα και τις φωνές του παιδιού, το οποίο δεν ήθελε να γυρίσει πίσω με την μητέρα του, αυτό γαντζώθηκε στην αγκαλιά του πατέρα του, και έβλεπε ταινία κινούμενων σχεδίων από το κινητό του τηλέφωνο, η μητέρα νόμιζε ότι ο αθλητής την βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο. Έτσι αυτή όρμησε επάνω του και στην προσπάθεια της να του αποσπάσει το κινητό, του προξένησε εκδορές στο σώμα και στο κεφάλι!

Μάλιστα, αφού τελικά κατάφερε να του αποσπάσει το κινητό του τηλέφωνο, στη συνέχεια το έσπασε! Ο αθλητής, στην προσπάθεια του να προστατεύσει από τα χτυπήματα της πρώην συζύγου του το παιδί του, το οποίο δεν έφευγε επ’ ουδενί από την αγκαλιά του.

Σημειώνεται εδώ ότι αυτή έπεσε με ορμή στο σώμα του και έτσι χτύπησε την μύτη της στο μέτωπο του!

Αμέσως, ο αθλητής ειδοποίησε την αστυνομία και μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Βόλου, όπου κατέθεσε μήνυση κατά της πρώην συζύγου του! Ο δικηγόρος του αθλητή, κ. Ντούγκας Αναστάσιος δήλωσε στο TheNewspaper.gr ότι «δεν προέβη σε καμία πράξη βίας σε βάρος της πρώην συζύγου του. Μάλιστα ο ίδιος μετέβη πρώτος στις αστυνομικές αρχές, για να καταγγείλει το περιστατικό. Δεν επιδίωξε να κρυφτεί, αντίθετα πήγε άμεσα και αναζήτησε τη συνδρομή των αρχών. Αφού η σύζυγος του πληροφορήθηκε τα ανωτέρω, μετέβη και η ίδια στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αθλητή. Μέλημα του αθλητή, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του, είναι η προστασία του τέκνου του και η άσκηση του δικαιώματος της επικοινωνίας του με αυτό χωρίς εμπόδια από την πρώην σύζυγο του! Είναι δε ιδιαίτερα ανήσυχος από το γεγονός ότι το παιδί δεν θέλει καθόλου την μητέρα του και εστιάζει στο πώς θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν κατατεθεί εκατέρωθεν μηνύσεις τόσο από την πλευρά της πρώην συζύγου όσο και από τον αθλητή σε βάρος της και έχει ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και για τις δυο πλευρές.

Η υπόθεση επρόκειτο να δικαστεί την περασμένη Πέμπτη και αναβλήθηκε για τις 23/10/2023. Κι ενώ η πρώην σύζυγος ισχυρίστηκε ότι ο αθλητής «την χτύπησε» στη μύτη, εμφανίστηκε στο δικαστικό μέγαρο φορώντας … κολάρο (!), δίχως να αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία τραυματισμός της σε σημείο διαφορετικό, πλην της μύτης της. Όπως ήταν, βέβαια, επόμενο, εκτός δικαστηρίων εθεάθη να κυκλοφορεί χωρίς το κολάρο, το οποίο προφανώς χρησιμοποίησε ως το πιο εύκολα προσβάσιμο αξεσουάρ θυματοποίησης, προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο της έδρας προς το πρόσωπό της. Επίσης στο δικαστήριο η φερόμενη ως παθούσα δήλωσε οτι θα προσκομίσει νέα ιατροδικαστική έκθεση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, η οποία θα αναφέρει τραυματισμό της στον αυχένα, είκοσι μέρες μετά το συμβάν. Μετά από αυτό, δε θα προκαλέσει έκπληξη αν προσκομίσει και το παιδικό βιβλιάριο των εμβολίων της, για να αποδείξει ότι ευθύνεται ο πρώην σύζυγός της για κάποια δόση εμβολίου που τυχόν παρέλειψε» δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης του αθλητή!

Τέλος αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μαζεύτηκε στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων κόσμος προς υποστήριξη του γνωστού αθλητή, τον οποίο γνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία, τόσο ως προσωπικότητα όσο και ως πατέρα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η πλευρά του, είναι τόσο καλός πατέρας, που έχει παραχωρήσει ακόμα και το διαμέρισμα ιδιοκτησίας των γονέων του για να ζήσει η πρώην σύζυγος του και το τέκνο του. Είναι δε τέτοιες οι αρχές και το ήθος του, που αποκλείεται να έχει ασκήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς ο ίδιος έχει ασχοληθεί και ασχολείται ως εθελοντής κατά της ενδοοικογενειακής βίας!

«Στο πρόσωπο του συγκεκριμένου πατέρα βρήκε στήριξη και υποστήριξη ο κάθε κακοποιημένος πατέρας, του οποίου η επαφή με το παιδί, αντιμετωπίζεται από την μητέρα περισσότερο ως διακριτική της ευχέρεια και όχι ως καθήκον της και δικαίωμά τους, τόσο του πατέρα όσο και του παιδιού. Με αφορμή την υπόθεση του αθλητή, ο κόσμος τολμάει να «σπάσει» το ταμπού και να φέρει στην επιφάνεια την περίπτωση των κακοποιημένων πατεράδων, οι οποίοι μετά από το διαζύγιο, δυνάμει του οποίου χωρίζουν από τις συζύγους τους, συνειδητοποιούν ότι, χωρίς να το θέλουν ή να το επιδιώκουν, έχουν χωρίσει και από τα παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν μακρυά τους. Επίσης η συγκεκριμένη υπόθεσε ανέδειξε ότι θύμα ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να είναι και ο πατέρας, όχι μόνο η μητέρα και ότι και οι δύο γονείς πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους,είναι συγκινητική η στήριξη στον αθλητή απο την τοπική κοινωνία του Βόλου» δήλωσε ο δικηγόρος του αθλητή κ. Αναστάσιος Ντούγκας, μόλις είδε το πλήθος συγκεντρωμένο έξω από τα δικαστήρια και να φωνάζει συνθήματα υπέρ του!

Μετά από διαβούλευση το Δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί αναβολή, ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί όχι με την αυτόφωρη, αλλά με την τακτική διαδικασία, στις 23 Οκτωβρίου.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ