Πήλιο: 15χρονος κάρφωσε στυλό στο πόδι συμμαθήτριάς του – Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή του σχολείου με παρέμβαση Πιερρακάκη [βίντεο]

Πειθαρχική διαδικασία και προσωρινή απομάκρυνση από τα καθήκοντά του διευθυντή γυμνασίου στη Μαγνησία αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν σοβαρού περιστατικού που σημειώθηκε στο σχολείο, όταν μαθητής τραυμάτισε δύο συμμαθητές του χρησιμοποιώντας στιλό.

Παράλληλα, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξαν παραλείψεις ή ελλείψεις στην εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, ο μαθητής υπέπεσε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι έπρεπε να απουσιάζει από το σχολείο λόγω πειθαρχικής αποβολής που του είχε επιβληθεί την προηγούμενη ημέρα, εξαιτίας παρόμοιου περιστατικού με άλλο συμμαθητή του. Είχε επίσης αποφασιστεί η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, μέτρο που δεν εφαρμόστηκε λόγω αναφερόμενων γραφειοκρατικών εμποδίων, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη σχολική μονάδα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μαθήματος, μπροστά σε συμμαθητές και τον διδάσκοντα καθηγητή. Ο 15χρονος τραυμάτισε συμμαθήτριά του με τέτοια ένταση που το στιλό διαπέρασε το ρούχο της, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό που οδήγησε στη διακομιδή της στο Κέντρο Υγείας για παροχή πρώτων βοηθειών. Οι τραυματισμένοι μαθητές βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα υποστηριχθούν ψυχολογικά από ειδικούς του σχολείου.

Οι γονείς των μαθητών ειδοποιήθηκαν άμεσα, ενώ στην κοινότητα επικράτησε αναστάτωση, καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Ο εν λόγω μαθητής είχε απασχολήσει την εκπαιδευτική κοινότητα στο παρελθόν με επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας και παραβατικής συμπεριφοράς. Στο ιστορικό του περιλαμβάνονται πράξεις όπως κατοχή αιχμηρών αντικειμένων στο σχολείο, κλοπή, ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της τάξης και κακοποίηση ζώου.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και τις αποφάσεις για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, η εφαρμογή των σχετικών μέτρων δεν κατέστη δυνατή λόγω δυσκολιών μετακίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την ομαλή λειτουργία των σχολικών δομών και την προστασία των μαθητών.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ