«Κλείνει» το λιμάνι του Βόλου στις 2 Απριλίου – Τι ανακοινώθηκε

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι αλιείς της Μαγνησίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία του κλάδου τους στις 2 Απριλίου. Στο πλαίσιο των δράσεων, έχει προγραμματιστεί ο αποκλεισμός του λιμανιού του Βόλου από τις 10:00 το πρωί, σε συντονισμό με αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα σε λιμάνια όλης της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε στο ΝΕΟ 103,3 ο πρόεδρος των Αλιέων Μαγνησίας Παναγιώτης Περράκης: «Οι αλιείς ζητούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου, επισημαίνοντας τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που απειλούν το επάγγελμά τους. Μεταξύ των βασικών αιτημάτων τους είναι η μείωση του κόστους καυσίμων, η προστασία των εγχώριων αλιευτικών προϊόντων από αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των θαλάσσιων πόρων»

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, πολλοί από εμάς δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται» δηλώνουν οι αλιείς, οι οποίοι προειδοποιούν πως οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πολιτεία.

Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία των λιμανιών, ενώ ήδη οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για τη διαχείριση της κατάστασης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ 1:15:34

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ