Το επίδομα Πάσχα 250 ευρώ δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς προτεραιότητα δίνεται στο Fuel Pass 2026 και τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης
Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα 250 ευρώ, επαναλαμβάνουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρά τη συζήτηση που συνεχίζεται γύρω από το θέμα αυτό.
Όπως είχε γράψει πρόσφατα και η Athens Voice, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται επίδομα Πάσχα 250 ευρώ. Αν και δεν είχε γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση, το συγκεκριμένο βοήθημα θα μπορούσαν να το λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι και ΑμεΑ.
Καμία πιθανότητα για επίδομα Πάσχα 250 ευρώ
Τα μέτρα αυτά κοστολογούνται στα 300 εκατ. ευρώ και θα καλυφθούν από το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» του κρατικού προϋπολογισμού και από τον φόρο στα κέρδη παικτών σε διαδικτυακά τυχερά παίγνια (τύπου καζίνο).
«Εκείνο που εγώ θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι τα παραπάνω γίνονται δυνατά χάρη στα οφέλη που φέρνει η θετική τροχιά της οικονομίας και η συνετή δημοσιονομική διαχείριση. Είναι μέτρα που δυναμώνουν τα κοινωνικά “αναχώματα” σε ταραγμένους καιρούς. Δεν αποδυναμώνουν όμως την ουσία αυτής της προσπάθειας, ούτε θέτουν σε κίνδυνο όσα κατακτήσαμε» ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Και επειδή κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτός ο πόλεμος, προφανώς κρατάμε εφεδρείες στην περίπτωση που η παγκόσμια οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί σημαντικά».
Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες οι ίδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να γίνεται σύνδεση του μόνιμου επιδόματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ (σ.σ. πληρωμή κάθε Νοέμβριο) με το έκτακτο επίδομα Πάσχα 250 ευρώ, «το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να καταβληθεί», όπως χαρακτηριστικά επανέλαβαν.
Πηγή: athensvoice.gr


























