Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον καιρό των επομένων ημερών με την προοπτική και του 15Αύγουστου.
Ο Δημήτρης Καμπόλης, Φυσικός, κατεύθυνσης Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας, MSc – Περιβαλλοντικών Σπουδών και Κλιματικής Αλλαγής ανέλυσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκειμένου να αποτυπώσει τις προβλέψεις για τον καιρό των επομένων ημερών
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεσοπρόθεσμο Δελτίο Καιρού – Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026
Βάσει GFS & ECMWF Ensembles (10/08/2026)
Το διάστημα 11 έως 24 Αυγούστου 2026 χαρακτηρίζεται από:
Θερμοκρασία σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές το διάστημα 10 έως 14 Αυγούστου – περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά (κυρίως στο όρος Ροδόπη).
Πτώση της θερμοκρασίας το διήμερο 15 έως 16 Αυγούστου – περιορισμένη αστάθεια στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Ενισχυμένοι Β/ΒΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο αλλά με τάσεις εξασθένησης την 16η Αυγούστου.
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας το διάστημα 17 έως 24 Αυγούστου – τοπικά σε πολύ υψηλά επίπεδα στα ανατολικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά πεδινά.
Και μετά τον 15Αύγουστο τι; Νέο κύμα καύσωνα;
Το Weather Analysis Greece αναφέρει:
Κοιτάξτε τώρα, πόσο πονηρά μπορεί να μας έρθει ενα κανονικό κυμα καύσωνα, και μάλιστα με άσχημα χαρακτηριστικά.
Στα περισσότερα μοντέλα αρχίζει και εμφανίζεται η πιθανότητα, αυτο που είχα αναφέρει και στην μακροπροθεσμη, ο καιρός να αλλάξει σημαντικά στην Μεσόγειο και ειδικά στην κεντρική, να αναπτυχθεί μια πολυ μεγάλη κακοκαιρια , φέρνοντας εκει το φθινόπωρο.
Τι γίνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα? Αν η διαταραχή αυτη μείνει στάσιμη σε Ιταλία, τότε οι περιοχές ανατολικά της Πίνδου, θα δεχθούν μια έντονη μεταφορά θερμού και πολυ υγρού αέρα από την Αφρική.
Ολα θα εξαρτηθούν από το εαν κατέβει τελικά αυτή η διαταραχή, το που θα κάτσει, ώστε να δούμε και αντίστοιχα εαν θα μας επηρεάσει φέρνοντας μας βροχές ή φέρνοντας μας ενα κυμα καύσωνα ή έστω έντονης υγρής ζέστης, που στην πράξη είναι το ίδιο




























