Λάρισα: Ξεκίνησε η δίκη 58χρονου θεολόγου – Κατηγορείται για ασέλγεια σε 16χρονη μαθήτρια

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας άρχισε σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν 58χρονο καθηγητή Θεολογίας, ο οποίος είχε παράλληλα καθήκοντα συμβούλου Σχολικής Ζωής.

Ο εκπαιδευτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες που σχετίζονται με 16χρονη μαθήτρια του σχολείου όπου υπηρετούσε, καθώς και με υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Η πρώτη ημέρα της δίκης επικεντρώθηκε στις καταθέσεις εκπαιδευτικών και των γονέων της ανήλικης. Μέσα από τις μαρτυρίες επιχειρήθηκε να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η επικοινωνία μεταξύ του καθηγητή και της μαθήτριας, αλλά και η εξέλιξη της σχέσης τους μέχρι τη στιγμή που η υπόθεση έγινε γνωστή.

Όπως ανέφεραν οι γονείς, η κόρη τους εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και βρίσκεται υπό την παρακολούθηση ειδικού ψυχικής υγείας. Παράλληλα, όπως υποστήριξαν, χρειάστηκε να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σχολικό περιβάλλον και να αλλάξει σχολείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μαθήτρια είχε απευθυνθεί στον 58χρονο στο πλαίσιο του ρόλου του ως συμβούλου Σχολικής Ζωής, αναζητώντας καθοδήγηση για ζητήματα που την απασχολούσαν. Το κατηγορητήριο αποδίδει στη συνέχεια διαφορετική διάσταση στην επικοινωνία τους, με τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν να αποτελούν σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνείται ότι υπήρξαν γενετήσιες πράξεις με τη μαθήτρια, ενώ παραδέχεται την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Λάρισας και την Εισαγγελία Ανηλίκων. Μετά τη σύλληψή του, ο 58χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών και στη συνέχεια είχε προφυλακιστεί.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην απολογία του κατηγορουμένου και στην εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ