Λάρισα: Πως κατάφεραν απατεώνες να αρπάξουν 45.000 ευρώ και χρυσαφικά από 75χρονη – Την έβαλαν να τα αφήσει σε κάδο απορριμμάτων

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μία 75χρονη γυναίκα στη Λάρισα, η οποία πείστηκε από τους δράστες να αφήσει 45.000 ευρώ και κοσμήματα σε σακούλα μέσα σε κάδο απορριμμάτων, έξω από το σπίτι της.

Οι επιτήδειοι επιστράτευσαν ένα σκηνοθετημένο σενάριο τροχαίου ατυχήματος, διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις και ψεύτικες ιδιότητες, καταφέρνοντας να παραπλανήσουν την ηλικιωμένη και να αποσπάσουν την περιουσία της.

Αρχικά, μία άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στην 75χρονη, προσποιούμενη μία νεαρή τραυματισμένη γυναίκα που βρισκόταν στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι και χρειαζόταν χρήματα. Στη συνέχεια, άλλος δράστης επικοινώνησε μαζί της και, σύμφωνα με το σενάριο που της παρουσίασαν, την απείλησε ακόμη και για τη ζωή της.

Η απάτη συνεχίστηκε με έναν τρίτο άνδρα, ο οποίος συστήθηκε ως αστυνομικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ίδιος φέρεται να της είπε ότι βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της και ότι προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα άτομα που επιχείρησαν να την εξαπατήσουν, ενισχύοντας την πεποίθησή της ότι βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Άφησε τα χρήματα και τα κοσμήματα στον κάδο

Υπό την πίεση των τηλεφωνημάτων και ακολουθώντας τις οδηγίες που της έδιναν, η 75χρονη συγκέντρωσε 45.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά σε μία σακούλα και την άφησε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της.

Οι δράστες τής είχαν ζητήσει να παραμείνει μέσα στην κατοικία της. Έτσι, αφού εκείνη επέστρεψε στο σπίτι, οι επιτήδειοι πήραν τη σακούλα με τα χρήματα και τα κοσμήματα και εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, παριστάνοντας συγγενείς ή αστυνομικούς, προκειμένου να προκαλέσουν φόβο και σύγχυση στα θύματά τους και να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ