Οφθαλμαπάτη ή σπάνιο φαινόμενο; Τον δρόμο που έγινε viral καταγράφει διάσημος Λαρισαίος Youtuber (BINTEO)

5095

Μια πινακίδα λίγο έξω από την Λεπτοκαρυά Πιερίας λέει “Μαγνητικό Πεδίο”, σε μια ορεινή περιοχή όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ανεξήγητο, τουλάχιστον για κάποιους, φαινόμενο.

Ο δρόμος στη Λεπτοκαρυά Πιερίας έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν στη… μεταφυσική το φαινόμενο που κάνει τα αντικείμενα και τα οχήματα να κυλούν στην ανηφόρα και να επιβραδύνουν στην κατηφόρα.

Δια γυμνού οφθαλμού, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να κυλάει στην ανηφόρα με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί και να διαδοθεί η θεωρεία ότι πρόκειται για μια ανωμαλία στο μανγητικό πεδίο. Βέβαια η επιστημονική κοινότητα έχει διαφορετική άποψη, καθώς χρειάζεται ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο ώστε να «αναγκάσει» ένα αντικείμενο με το βάρος ενός αυτοκινήτου να αψηφήσει τους κανόνες της Φυσικής και να κυλίσει στην ανηφόρα.

Το φαινόμενο αυτό ήθελα να καταγράψει και ο διάσημος Λαρισαίος Youtuber Βασίλης Μπαρμπαγιάννης με καταγωγή συγκεκριμένα από τον Αμπελώνα, που τα βίντεό του κάνουν θραύση στο youtube, ώστε παρέα με τη φίλη του να παρατηρήσουν από κοντά και να βγάλουν δικό τους συμπέρασμα. Το βίντεο ήδη μετρά χιλιάδες προβολές… Δείτε το:

Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, λοιπόν, για τον συγκεκριμένο δρόμο, πιθανότητες να πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη σύμφωνα με το carandmotor.gr είναι συντριπτικά υψηλότερες από εκείνες που θέλουν την… αντιστροφή των βαρυτικών κανόνων να οφείλεται σε ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ