Δύσκολα θα παραδεχθεί ο Μπιλ Γκέιτς ότι η Microsoft ηττήθηκε από το Android

147

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, επανέλαβε προσφάτως πως το Windows Mobile θα κέρδιζε κατά κράτος το Android χωρίς όλους αυτούς να ζαλίζουν τον κολοσσό του περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Και αποκάλυψε μάλιστα πως συνεχίζει να πιστεύει ακράδαντα πως όλοι θα χρησιμοποιούσαν σήμερα τις πλατφόρμες της Microsoft για φορητές συσκευές αν δεν τους φορτωνόταν στο σβέρκο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και ο κρατικός παρεμβατισμός για δικαιότερες πολιτικές εμπορίου.

Αυτά είπε πρόσφατα σε συνέδριο (DealBook Conference) των «New York Times» ο Γκέιτς: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αντιμονοπωλιακή πολιτική ήταν κακή για τη Microsoft, και εμείς θα είχαμε επικεντρωθεί στη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος για τηλέφωνα, κι έτσι αντί για Android, θα χρησιμοποιούσατε σήμερα το Windows Mobile».

Και κατέληξε: «Αν δεν ήταν αυτή η αντιμονοπωλιακή υπόθεση… ήμασταν τόσο κοντά, ήμουν απλώς πολύ αποπροσανατολισμένος. Τα θαλάσσωσα εδώ εξαιτίας του περισπασμού».

Και ήταν πράγματι η κακή κίνηση της Microsoft να πάει από το Windows Mobile στο Windows Phone που επέτρεψε στο Android να γιγαντωθεί. Η Microsoft είχε την ευκαιρία της να μονοπωλήσει και τις φορητές συσκευές, την έχασε όμως. Ή, καλύτερα, την άφησε να φύγει.

Όπως είχε πει και προηγουμένως ο Γκέιτς, το γεγονός ότι ηττήθηκε από το Android ήταν «το μεγαλύτερο λάθος μου ποτέ», ένα λάθος που κόστισε στην εταιρία του κάπου 400 δισ. δολάρια

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here