Σύμβαση με την Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού υπέγραψε το Ισραήλ

15

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer για την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού. Οι Ισραηλινοί αισιοδοξούν πως η παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου θα γίνουν στις αρχές του 2021.

«Υπογράψαμε μια συμφωνία με την Pfizer για να λάβουμε 8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για 4 εκατομμύρια Ισραηλινούς πολίτες», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Νετανιάχου σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διευκρινίζοντας πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις.

«Ελπίζουμε πως η παραλαβή των εμβολίων της Pfizer θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το εμβόλιο πρέπει ακόμη να λάβει όλες τις υγειονομικές εξουσιοδοτήσεις των αμερικανικών και ισραηλινών αρχών, διευκρινίζει το δελτίου τύπου.

Η ανακοίνωση, τη Δευτέρα, από τον όμιλο Pfizer και τον εταίρο του BioNTech, των πολλά υποσχόμενων δοκιμών για ένα εμβόλιο «αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%» εναντίον της Covid-19 προκάλεσε ελπίδες σε ολόκληρο τον κόσμο και στο Ισραήλ.

Με πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους, το Ισραήλ μετρά επισήμως 322.463 κρούσματα, εκ των οποίων 2.707 θάνατοι.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here