Εντυπωσιακή Γιάννα Αγγελοπούλου με ντουλαμά του 19ου αιώνα -Μεγαλοπρεπές παραδοσιακό πανοφώρι [εικόνες]

205

Με ενδυμασία που ξεχώρισε για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε σήμερα στη δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών για την 25η Μαρτίου πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κ. Αγγελοπούλου φόρεσε έναν ντουλαμά. Πρόκειται για το πανωφόρι του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές ρούχο που ολοκλήρωνε την εμφάνιση. Αυτός που επέλεξε η κυρία Αγγελοπούλου είναι φτιαγμένος από τον Αριστείδη Τζονευράκη, τον τελευταίο ίσως, ή έναν από τους τελευταίους Έλληνες ελληνοράπτες ή «τερζήδες» όπως τους έλεγαν επί Τουρκοκρατίας.

Γιάννα Αγγελοπούλου

© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο κ. Τζονευράκης είναι άμεσος συνεργάτης του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, στο Ναύπλιο, με πρόεδρο – ιδρύτρια την κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου. Δημιουργεί σχέδια και κεντήματα για το «Αριστοτέχνημα» το δικό του εργαστήριο στο ‘Αργος. Έχει μελετήσει σε βάθος τις παραδοσιακές φορεσιές και σήμερα εκμοντερνίζει την παράδοση.

Γιάννα Αγγελοπούλου

© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Γιάννα Αγγελοπούλου

© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αγγελοπούλου έχει επιλέξει ενδυμασίες με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις εμφανίσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Χθες, η κ. Αγγελοπούλου ξεχώρισε μεταξύ των προσκεκλημένων στην εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη. Με μπλε παντελόνα και γόβες στον ίδιο χρωματισμό, η κυρία Αγγελοπούλου επέλεξε ένα ιδιαίτερο λευκό πουκάμισο με όγκο στα μανίκια και παραδοσιακό αμάνικο επενδύτη. Πρόκειται για επενδύτη πιρπιρί Ιωαννίνων, δάνειο από το μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων, το οποίο διαθέτει πολλά παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

 

Γιάννα Αγγελοπούλου
© ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI
Πιο συγκεκριμένα, τον επενδύτη δάνεισε στη Γιάννα Αγγελοπούλου η πρόεδρος του μουσείου, Ελένη Μάουζη Τσαλδάρη. Λεπτομέρεια στην εμφάνισή της, η ασημένια ηπειρώτικη πόρπη από ασημοτεχνίτες των Ιωαννίνων.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» φορούσε σκουλαρίκια πιστό αντίγραφο εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη από το εργαστήριο κοσμημάτων Σπύρου και Κατερίνας Κούκου.

Υπενθυμίζεται πως ένα παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, την περασμένη εβδομάδα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here