«Κουκλοκαμώματα» από το Μουσείο Κούκλας και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα

98

3ο επεισόδιο
Έτοιμο και το 3ο επεισόδιο του διαδικτυακού κύκλου «Κουκλοκαμώματα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα με μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμούς της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, κατασκευές και κουκλοπαιχνίδια.
Σε αυτό το επεισόδιο, οι κούκλες κάνουν μαθήματα φωνητικής και είπαν να το ρίξουν στο τραγούδι «α καπέλα» ή χωρίς… καπέλα!
Οι τηλεδιασκέψεις συνεχίζονται σε ρυθμούς αλεγκρέτο, καθώς παραδίδονται ταχύρυθμα μαθήματα από κατασταλαγμένους μουσικά καθηγητές, όπως τον κύριο Πρόσπερο από την Τρικυμία του Σέξπιρ, τον κιθαρίστα Ποροπομπόμ από τα εργαστήρια Κουκλομπερδέματα και τον 2002 Τελεία Τζι Κεφαλάρ, το διπλοπρόσωπο κεφάλι άγνωστης προέλευσης από τις κούτες του υπογείου.
Το Κουκλοθέατρο και το Μουσείο Κούκλας πλημμύρισε με μουσική και φωνητικές χορδές έτοιμες να εκραγούν! Οι μελωδικές… κραυγές τους, αντηχούν μέχρι την αυλή του Μύλου του Παππά, κακαρίζοντας παλιά και νέα αγαπημένα τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο σαν κι εκείνες.
Κάποιες κούκλες μάλιστα τα βράδια, ξεγλιστρούν από τις κουίντες τους και κάνουν καντάδες έξω από το γραφείο του αντιδημάρχου.
Στο εργαστήριο κούκλας ο μάγειρας Σκορδοτζίκης μαγειρεύει κούκλες από κουτάλες τραγουδώντας τσιφτετέλια και η Μάγισσα δίχως όνομα, δίνει κι εκείνη τη δική της νότα στην παρτιτούρα της καραντίνας.
Συντονίζει ο ηχολήπτης μικρός Νάνος, ο οποίος μετά τον γάμο της Χιονάτης εκτελεί χρέη dj σε παραμυθένιες γαμήλιες τελετές.
Απολαύστε τους! https://www.youtube.com/watch?v=j2FHvdikj6A&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2SVUt_ebPKyYZDKvIX7Wz78EReeYlYTF3V_6mGAv1rcHF4BtcQg9Ge9MA
Πρωταγωνιστούν:
Έκθεμα 13: Πρόσπερος, από την παράσταση ¨Τρικυμία”.
Έκθεμα 256: Κιθαρίστας από τα εργαστήρια Κουκλομπερδέματα.
Έκθεμα 88: Ο νάνος από την παράσταση “Χιονάτη”

Έκθεμα 415: Κότα από την παράσταση ” Ο σπιθοβολάκης”

Έκθεμα 234: Δεσποινίς από την παράσταση ” Ω, τι κόσμος παιδιά”
.
Έκθεμα 423: Μάγειρας από τα εργαστήρια Κουκλομπερδέματα

Έκθεμα 255: Μάγισσα, δωρεά χωρίς στοιχεία

Έκθεμα 416: Κεφάλι διπλής όψης χωρίς στοιχεία

Έκθεμα 213: Μπλεδούλα από τα εργαστήρια Κουκλομπερδέματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here