Οι εξ αναβολής παιδικές παραστάσεις του φεστιβάλ “Μουσικότροπο” θα μεταδοθούν το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Μαρτίου

121

Οι εξ αναβολής, λόγω σεισμού, παιδικές παραστάσεις του φεστιβάλ “Μουσικότροπο” θα μεταδοθούν το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Μαρτίου, στο κανάλι του φεστιβάλ και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο YouTube.

Το Μουσικότροπο στοχεύει μέσα από αυτές τις δύο παραστάσεις να φέρει με έναν διαφορετικό τρόπο τα παιδιά κοντά στον κόσμο της μουσικής, προβάλλοντας πτυχές αυτής της τέχνης που προκαλούν ενδιαφέρον, περιέργεια, αλλά και θαυμασμό.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρα 19.00, θα προβληθεί το παραμύθι με τίτλο «Στους δρόμους των μύθων και των παραμυθιών». Στα παιδιά δίνεται η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο, με συντροφιά αρχαίους ελληνικούς μύθους, δράκους και μαγεμένες πεντάμορφες.

Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη με τη συνοδεία του μουσικού Γιάννη Ψειμάδα. Ο Γιάννης ερμηνεύει με αρχαία λύρα, με πνευστά, κρουστά και έγχορδα μουσικά όργανα, που σε συνδυασμό με τη ζεστή φωνή της Νίκης, οδηγούν τη φαντασία σε παραμυθένια μονοπάτια. Ένα παραμύθι επεξεργασμένο αποκλειστικά για το Μουσικότροπο.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου και ώρα επίσης 19.00, θα προβληθεί η παιδική θεατρική παράσταση «Μια μέρα με τον Λούντβιχ», του Νίκου Μπακουνάκη (εκδόσεις Καστανιώτη) αφιερωμένη στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Πρόκειται για μία αφηγηματική ιστορία που επενδύεται μουσικά από ερμηνείες των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Οι μικροί σπουδαστές μας, θα συμπράξουν μαζί με τους ηθοποιούς Χρήστο Χαλβατζάρα, Σωτήρη Ζαχαρόπουλο και Γιάννη Χαρισμαΐδη, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Χρήστου Χαλβατζάρα.

Η ιστορία της παράστασης μας οδηγεί στον σιωπηλό, αλλά θαυματουργό κόσμο του μεγάλου συνθέτη.
Τη μουσική πλαισίωση ανέλαβαν μαθητές με τη συμμετοχή κάποιων καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, οι: Καρατόλιου Θεοφανία, Καραμανώλη Άννα, Αμελίμπια Νέστορας, Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Πισπιρίκου Μαρία, Φώτη Χρύσα, Σταύρος Καριώτης, Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου και οι καθηγητές Γιώργος Τσιαρδάκας-φλάουτο και Ιωάννα Σιοπούδη-συνοδεία πιάνου.

Τα σκηνικά και κουστούμια της παράστασης αποτελούν μία ευγενική χορηγία του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Και οι δύο παραστάσεις είναι δωρεάν.

Ο απαραίτητος σύνδεσμος σύνδεσης, θα βρίσκεται στην αρχική σελίδα του φεστιβάλ Μουσικότροπο www.mousikotropo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here