Στο Μουσικότροπο: Μουσικότροπο & Σεμινάριο για την ευημερία των μουσικών

81

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο βρίσκεται κοντά μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού, και συνεχίζει τη διαδικτυακή παρουσία του με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε όλες τις μέχρι τώρα δράσεις του, το ενδιαφέρον και η συμμετοχή όσων θέλουν να λάβουν μέρος ξεπερνά, κάθε προσδοκία, αφήνοντας στη λίστα αναμονής μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου,μία συναυλία αφιερωμένη στον Μπετόβεν και ένα εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα και ευημερία των μουσικών στην πανδημία, θα αποτελέσουν τα κυρίως θέματα των παρουσιάσεων.

Το Σάββατο 27Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα παρουσιαστεί ρεσιτάλ πιάνου με έργατου Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ενώστο πιάνο θα είναι οΧαράλαμπος Αγγελόπουλος.
Ο γνωστός και καταξιωμένος πιανίστας, θα ερμηνεύσει δύο επιβλητικές σονάτες για πιάνο, οι οποίες έχουν ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί αποκλειστικά για το Μουσικότροπο.
Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Κώστας Χάρδας (επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ) και Πέτρος Βούβαρης (αναπληρωτής καθηγητής του ΠΑΜΑΚ) θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και θα μας οδηγήσουν σε άγνωστες πτυχές της τέχνης του.

Την Κυριακή28 Φεβρουαρίου, και ώρα 10.00-13.00,η ψυχολόγος-μουσικός Νιόβη Κλαυδιανού, PhD, θα αναλύσει το θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ευημερία των Μουσικών στην Πανδημία». Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενεργοποίηση της ψυχικής ανθεκτικότητας, επιτρέποντας στον εαυτό μας να προσηλωθεί στην ευημερία, ακόμη και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.
Θα αναπτυχθούν προτάσεις, ιδέες και κίνητρα ώστε να ζήσουμε πιο δημιουργικά, να υποστηρίξουμε ουσιαστικά την Ταυτότητά μας, να ενδυναμώσουμε την καλλιτεχνική μας Αυτοπεποίθηση, να μείνουμε προσηλωμένοι στη Μελέτη μας, να απελευθερώσουμε τη Δημιουργικότητα μας, να βρούμε Λύσεις για τα Υλικά, να ονειρευτούμε για τα Μελλοντικά. Απευθύνεται σε μουσικούς, αλλά και σε όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον για θέματα ψυχολογίας.

– Η συναυλία, το Σάββατο 27Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα προβληθεί μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.mousikotropo.gr)

– Το εργαστήριο, την Κυριακή28 Φεβρουαρίουκαι ώρα 10.00-13.00, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες ενημερώσεις και πληροφορίες για να συνδεθούν.

Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ παρέχονται εντελώς δωρεάν, μια προσφορά του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Διοργανωτές: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Πληροφορίες: 2410 536-886 & 531-960

Χαράλαμπος Αγγελόπουλος
Έχει εμφανισθεί σε ατομικά ρεσιτάλ, έχει συμπράξει με ορχήστρες και σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Σερβία), στη Β. Αφρική, στην Τουρκία και στην Ιαπωνία.
Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τονBach μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες του 21ου αιώνα.
Οιεμφανίσεις τουσε αίθουσες, όπως τα Μέγαρα ΜουσικήςΑθηνών και Θεσσαλονίκης, η ΕθνικήΛυρικήΣκηνή, το Centre Cultural Portugal Paris, τοΚendal Town Hall, το Wells Concert Hall, τοMusashino Center Tokyo, καθώς και η συμμετοχήτουσεδιεθνήφεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δημητρίων, ΔιεθνέςΦεστιβάλ Πάτρας, ΔιεθνέςΦεστιβάλ Ρόδου, Το Piano στα Forte του, ΔιεθνέςΦεστιβάλ Αίγινας, Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, Ελληνικέςμουσικέςγιορτές ΚΟΑ, ΔιεθνέςΦεστιβάλ Πιάνου ΜΜΘ, κύκλος Schubert ΜΜΑ κ.ά.) απέσπασαν θερμέςκριτικές.
Σαν σολίστσυνέπραξε μετηνΚρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Apollon Orchestra Berlin, τηνΟρχήστρα τωνΧρωμάτων, τηνΚρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα Ορχήστρα τωνΦίλωντηςΜουσικής, τηνΟρχήστρα Πατρών, τηνΟρχήστρα Δωματίου Αθηνών, τηΣυμφωνικήΟρχήστρα τουΔήμουΘεσσαλονίκης , τηΣυμφωνικήΟρχήστρα RSAMD, τηνΟρχήστρα Εγχόρδωντης ΕΛΣ, τηνΟρχήστρα Contra Tempo τηνΑθηναϊκή ΣυμφωνικήΟρχήστρα Νέων, τηνΕθνικήΣυμφωνικήΟρχήστρα της ΕΡΤ.
Παρουσίασε σε πρώτηεκτέλεσηστηνΕλλάδα τηΣυμφωνία αρ.2 για πιάνο και ορχήστρα του L. Bernstein (The age of anxiety) μετηνΟρχήστρα τωνΧρωμάτων, τοConciertoFantasticοτου I. Albeniz μετηνΚρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Choral Fantasy του L. v. Beethoven σε fortepiano μετην Καμεράτα Ορχήστρα τωνΦίλωντηςΜουσικήςσεόργανα εποχής.
Εκπροσώπησε επανειλημμένα τηνΕλλάδα σεδιεθνείςσυναντήσεις (Αλγέρι, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κ.α.) και βραβεύθηκεσε Πανελλήνιους και διεθνείςδιαγωνισμούς (Γ. Θυμής, Governor’s Recital, Helexpoκ.ά.).
Έχει τακτική συνεργασία με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη σε ρεπερτόριο για δυο πιάνα και τέσσερα χέρια, ενώ έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.
Ηχογράφησεόλα τα έργα του Ν. Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνομετο σαξοφωνίστα ΘεόφιλοΣωτηριάδη, καθώς και κύκλοτραγουδιών τουΑιμίλιουΡιάδη.
Είναι ιδρυτικόμέλοςτουσυνόλουPiandaemonium (6 πιάνα – 12 πιανίστες).
ΓεννήθηκεστηΘεσσαλονίκη, όπου και μελέτησεμετις Ι. Σημηριώτη και Δ. Ευνουχίδου, η διδασκαλία της οποίας καθορίζειουσιαστικά την πορεία του. Με υποτροφία τουΙδρύματος Λ. Βουδούρη σπούδασε στη Hochschule fürMusikτηςΚολωνίας (δίπλωμα σολίστμεάριστα, τάξεις Α. Kontarsky, A. Valdma), ενώ παράλληλα παρακολούθησε τα μαθήματα του παιδαγωγικού τμήματος. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδέςστη Royal Scottish Academy of Music and Drama (Master in Performance, τάξητου καθηγητή V. Sangiorgio).
Από το 2012 οργανώνει τοΦεστιβάλ ΠιάνουΘεσσαλονίκης (www.thessalonikipianofestival.gr) και από το 2017 είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγράμματος τουΦεστιβάλ ΠιάνουτηςΕναλλακτικής Σκηνήςτης ΕΛΣ.

Νιόβη Κλαυδιανού
Εκπαιδεύτηκε ως Κλινική ψυχολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα σπούδασε κλασικό τραγούδι στοΣύγχρονoΩδείοΘεσσαλονίκης. Η διατριβή της περιελάμβανε ΨυχολογικέςΤεχνικές πουδιερευνούνταν τηδεδομένηχρονικήστιγμήστην καταπολέμησητης κατάθλιψης και της απώλειας μνήμηςσεομάδες που βίωναν τονεγκλεισμόσεγηροκομεία και φυλακές. Μετάτην επιτυχή αποφοίτησήτης, προσκλήθηκε να συνεχίσειτις σπουδέςτηςσεμεταπτυχιακό επίπεδοως
μέλοςτου προγράμματος Νέων Καλλιτεχνώντου Πανεπιστημίου τουΜέριλαντ στην Όπερα. Συνέχισεως υποψήφια ΔιδάκτωρστιςΤεχνικέςΦωνητικής Παράστασης,
ερευνώντας και εκτελώντας φωνητικάέργα από 25 συνθέτεςσεέντεκα διαφορετικές γλώσσεςμεθέμα τα Παιδιά.
Μετάτηνολοκλήρωσητων σπουδώντηςεγκαταστάθηκε στοΒερολίνο, όπου παράλληλα μετην καλλιτεχνικήτης πορεία προσχώρησε επαγγελματικά στην αναζήτησημιας ολιστικής προσέγγισηςστοθέμα της “Υψηλής Απόδοσης” αλλά και της βελτίωσηςτης ανθρώπινης κατάστασης μέσωτεχνικώννοητικήςενεργοποίησης και άρσης καθηλωτικών αυτοπεριορισμών. Η φιλοδοξία της ήταν να συνδυάσει την Ψυχολογία και την Συμβουλευτική ώστε να αναπτύξει τη δική της μέθοδο για την απελευθέρωση των Φόβων της Έκθεσης σε καλλιτεχνικό αλλά και σε εταιρικό επίπεδο, δουλεύοντας πάνω στο θέμα της Εγγενούς Εμπιστοσύνης τόσο σε συναδελφικές αλλά και πελατειακές σχέσεις, και ενεργοποιώντας την Ακεραιότητα της Επιλογής σε βασικά ζητήματα Ηγεσίας και στη εύρεση εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης.
Ολοκλήρωσετο NLP Practicioner (Neurolinguistic Programming) στο IKS Institute τουΒερολίνουτο 2011 και εκπαιδεύθηκε στηνΚλινική Υπνοθεραπεία και στηνΤεχνική EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) στο Center de ThérapieBrèveστοΒέλγιοτο 2012.
Παρουσιάζει Masterclasses σεευρωπαϊκά και αμερικάνικα Πανεπιστήμια και Ακαδημίες, σε καλλιτεχνικάΙδρύματα, καθώς και στοντομέα τηςΔιαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.
Επίσης, προσφέρει ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής σε πελάτες που επιθυμούν να ζήσουν ουσιαστικά, να δημιουργήσουν βιώσιμες και επιτυχημένες καλλιτεχνικές πορείες, να ξεπεράσουν προσωπικά και οικογενειακά εμπόδια, και να διευρύνουν την αυτογνωσία τους και τις ικανότητες τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here