“Τι ακριβώς ζητάτε κύριε Γκουντάρα;”

129

Πριν από μερικές ημέρες με μια αιφνιδιαστική και κακώς σχεδιασμένη ενέργεια καταστρέψατε το οδόστρωμα σε ένα κομμάτι του παραλιακού δρόμου το οποίο με βάση δικαστικές αποφάσεις δεν ανήκει στον Δήμο Αγιάς. Μπορεί να μην βολεύουν στα σχέδιά σας, όμως αυτές είναι οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης μέχρι τώρα. Λέτε ότι σέβεστε την δικαιοσύνη και υπερασπίζεστε τα δημοκρατικά δικαιώματα όμως άλλα λέτε κι άλλα κάνετε.
Από εκείνη την στιγμή και μετά έχετε εξαπολύσει μια επίθεση στους ιδιοκτήτες της επίμαχης έκτασης επικαλούμενος την επικινδυνότητα του τμήματος αυτού. Την επικινδυνότητα δηλαδή την οποία εσείς προκαλέσατε με τις ενέργειές σας. Έχουν κάνει κάτι παράνομο; Είναι παράνομο να υπερασπίζεσαι την ιδιοκτησία σου; Μήπως είναι πουθενά γραμμένο ότι όταν ο Δήμαρχος σου ζητάει να δώσεις πρέπει να δίνεις; Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα άλλος είναι αυτός που παρανόμησε.
Ζητήσατε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς να νομιμοποιήσει την παράνομη ενέργειά σας. Μπορεί μια πλειοψηφία του Δ.Σ. να στάθηκε πίσω σας όμως η δικαιοσύνη και πάλι σας απέρριψε.
Και τώρα τι ακριβώς ζητάτε;
Θέλετε μια Ελληνίδα πολίτης να παραιτηθεί των δημοκρατιών της δικαιωμάτων απλά και μόνο επειδή εσείς αμελήσατε εδώ και 30 χρόνια να επιλύσετε το θέμα;
Θέλετε έμμεσα να εκβιάσετε μια πολίτη απειλώντας τους επαγγελματίες της περιοχής ότι θα είναι δύσκολη η πρόσβαση στα καταστήματά τους;
Θέλετε να την εκβιάσετε μέσω της ιδιότητας του συζύγου της (δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης); Μιας ιδιότητας την οποία κανείς δεν επικαλέστηκε στην διαμάχη εκτός από εσάς. Μήπως αυτά είχατε στο μυαλό σας όταν ξηλώνατε την άσφαλτο και όχι το καλό του τόπου;
Εμφανίζεστε ως υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος όμως φαίνεται ότι μόνο αυτό δεν καταφέρνετε να υπερασπιστείτε. Επειδή, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ο δρόμος τελικά θα κλείσει και θα τον κλείσετε εσείς όπως ανακοινώσατε, λόγω επικινδυνότητας. Ενώ πριν, ο δρόμος δεν ήταν κλειστός ούτε επικίνδυνος. Γιατί αν ήταν επικίνδυνος πριν, τότε ήταν επικίνδυνος και πριν από ένα έτος. Δεν σας είδαμε τότε να κάνετε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να βάζετε ειδική σήμανση λόγω επικινδυνότητας. Άρα ο δρόμος έγινε επικίνδυνος μετά την δική σας παρέμβαση και μόνο. Μάλλον θα πρέπει να είστε ευγνωμων που οι επαγγελματίες της περιοχής δεν στρέφονται νομικά εναντίον του Δήμου. Οι επαγγελματίες, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε και είναι οι μόνοι που έχουν βάλει πλάτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής επενδύοντας χρήμα και χρόνο.
Εμφανίζεστε ως υπερασπιστής της δημοκρατίας όταν δεν σέβεστε δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών ούτε τους κανόνες της Δημοκρατίας. Όταν αποφασίζετε για έργα στην Αγιά χωρίς να διαβουλευτείτε με κανέναν. Ακόμη και σήμερα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την είσοδο της πόλης ούτε με τα δύο Δημαρχεία, ούτε με την ανάπλαση των παραλίων. Δεν έγινε καμία διαβούλευση για τα έργα αυτά πιο πριν. Και φυσικά δεν αρκεί η αυτονόητη δήλωση ότι θα σεβαστείτε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτά δα έλειπε….
Τι άλλο ζητάτε; Να παραδώσει ο δημοτικός σύμβουλος την περιουσία της συζύγου του για να μην τον κρεμάτε κάθε μέρα εσείς στα «πρωτοσέλιδα των περιπτέρων»; Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα του μικρού τόπου μας απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων μέσω ψεύτικων αναφορών και φημών που διαδίδονται με ταχύτητα (άραγε πώς). Και μάλιστα εσείς που διαδίδετε αυτά τα ψεύδη μας είπατε ψεύτες και συκοφάντες επειδή αναδείξαμε κάτι αυταπόδεικτο για το οποίο και ουδέποτε απαντήσατε.
Σοβαρευτείτε κύριε Δήμαρχε και προσπαθήστε να βρείτε νόμιμη και δίκαιη λύση για να διορθώσετε τα προβλήματα που με την πολιτική αλαζονεία σας δημιουργήσατε. Ο δρόμος πρέπει να είναι ανοικτός. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Με σεβασμό στους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις. Ένας Δήμαρχος πρέπει να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί νέα.
Γιάν Νέα Εποχή
Γιάννης Αγγελάκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here