Τριήμερο του Αγ. πνεύματος στην Σκιάθο με το L.A. Travel

623

Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος πλησιάζει και το L.A. Travel προτείενι Σκιάθο!!!

Η Σκιάθος του Α. Παπαδιαμάντη, με τα εμπορικά μαγαζιά, τα γραφικά εστιατόρια, τα bar, τα club, τα καφέ και τα γραφικά ταβερνάκια και την έντονη νυχτερινή ζωή εγγυάται αξέχαστες διακοπές στους επισκέπτες της.

Εδώ και 5 χρόνια έχει καθιερωθεί ως ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός για τη Βόρειο και την Κεντρική Ελλάδα καθώς υπάρχει ακτοπλοική σύνδεση με 4 διαφορετικά λιμάνια ( Βόλος, Μαντούδι, Άγιος Κωνσταντίνος, Αχίλλειο )

Έτσι και φέτος το L.A. travel διοργανώνει 3μερες και 4μερες οδικές εκδρομές με αναχωρήσεις από αρκετές πόλεις, όπως η Αθήνα, η Λαμία, η Θεσσαλονίκη, η Κατερίνη, η Λάρισα, η Καρδίτσα, Τα Τρίκαλα, οι Σέρρες, η Δράμα και η Καβάλα.

Τα λιμάνια τα οποία θα εξυπηρετήσουν τους εκδρομείς του Αγ. πνεύματος είναι του Βόλου για τους εκδρομείς από Β. Ελλάδα και του Μαντουδίου στη Βόρειο Εύβοια για τους εκδρομείς από Αθήνα.

 

Μπούρτζι Σκιάθου
Το Μπούρτζι είναι μία μικρή χερσόνησος στο λιμάνι της Σκιάθου, που στο παρελθόν ήταν φρούριο. Ιδρύθηκε από την οικογένεια Γκίζι, οι οποίοι κατέλαβαν τη Σκιάθο το 1027.
Παραλίες της Σκιάθου

Παραλίες της Σκιάθου
Η πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου και ένα από τα σύμβολά της, είναι οι Κουκουναριές, μία οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, δίπλα στο δάσος των κουκουναριών.

Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας Σκιάθου
Στο μυχό του ρέματος του Λεχουνιού, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Σκιάθου, την Καραφλυτζανάκα, είναι χτισμένη η Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας, ή Βαγγελίστρας, όπως την αποκαλούν οι Σκιαθίτες.

Κάστρο Σκιάθου
Η ταραχώδης ιστορία του Κάστρου, ξεκινά γύρω στα μέσα του 14ου αιώνα, όπου χτίστηκε προκειμένου να προστατεύει τους κατοίκους της Χώρας από τις επιδρομές των πειρατών.

Σπίτι – Μουσείο του Παπαδιαμάντη
Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, γεννήθηκε και έζησε στη Σκιάθο.

Θαλάσσιες διαδρομές από τη Σκιάθο
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από την πόλη της Σκιάθου ξεκινούν καθημερινά με καραβάκια οι θαλάσσιες διαδρομές για τις απρόσιτες από την ξηρά παραλίες, το γύρο του νησιού, τη Σκόπελο και την Αλόνησσο.

Φαγητό στη Σκιάθο
Η Σκιάθος δεν έχει κάποια δική της τοπική σπεσιαλιτέ, ωστόσο ο επισκέπτης έχει άπειρες επιλογές γεύσεων και εστιατορίων, από το κλασσικό ελληνικό σουβλάκι μέχρι εστιατόρια που ταξιδεύουν σε γεύσεις της γαλλικής, της αγγλικής, της ισπανικής και της ιταλικής κουζίνας.

 

Προτεινόμενο πρόγραμμα 4μερης εκδρομής ( 25-28 Μαίου )

Περισσότερες πληροφορίες στο www.latravel.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here