Μαθητές έπαιξαν μπάσκετ με ρομπότ!

687

Μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων χωρισμένοι σε δύο ομάδες, παρουσίασαν σε συμμαθητές και συμμαθήτριες χθες, δύο ρομπότ, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Παπαδούλη.

Αυτά τα ρομπότ ονομάζονταν Antetokoumpot (από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο των Μιλγουόκι Μπακς του NBA) και Kyrobot (από τον Kyrie Irving – Κάιρι Ιρβινγκ των Μπόστον Σέλτικς).

Τα ρομπότ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είχαν προγραμματιστεί από τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι, να εκτελούν σουτ (δίποντα και τρίποντα) με βάση προκαθορισμένες θέσεις εκκίνησης και παύσης. Στόχος, φυσικά, η νίκη και, υπό τους ήχους του κλασικού Final Countdown του μπιστικού έπους του 1987, ο αγώνας πήρε διαστάσεις!

Πρόκειται για μια δράση που αφορά και σχετίζεται με την παροχή εργαλείων στους τρικαλινούς μαθητές και μαθήτριες, για να μπορέσουν να ενσωματώσουν στοιχεία της υπολογιστικής σκέψης. Αυτή η πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, προήλθε από έσοδα της μεγάλης διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών και ουσιαστικά επιστρέφονται χρήματα στους νεολαίους του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος βράβευσε και τη νικήτρια ομάδα (τους Antetokoumpot), ενώ η διευθύντρια κ. Δήμητρα Αδάμου τόνισε τη σημασία της παρουσίασης των δράσεων του Σχολείου. Διότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίασης των προγραμμάτων που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2017-18 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here