Mη μας κουνάτε το δάχτυλο…

730

Με αφορμή τις ουρές που παρατηρήθηκαν έξω από τις τράπεζες ορισμένοι από τους “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, με αφορμή την πληρωμή των συνταξιούχων προσπαθούν να κάνουν την “τρίχα τριχιά”.

Με την πληρωμή των συντάξεων και άλλων συναλλαγών την τελευταία μέρα του Μάρτη, ήταν απόλυτα λογικό να συμβεί αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα έξω από τις τράπεζες. Γιατί είναι μια μέρα που πρέπει να πιάσουν ουρά από νωρίς για να πληρώσουν τη δόση του δανείου για να μη χάσουν τη ρύθμιση, αυτό που “εύχεται ο τραπεζίτης για να αρπάξει το σπίτι σου”. Να πάρει την πενιχρή του σύνταξη για να τη μοιράσει στις υποχρεώσεις.

Ακούσαμε στη συνέντευξη τύπου και από ρεπορτάζ διάφορων δημοσιογράφων και το δώσατε συνέχεια και εσείς κε Χαρδαλιά, «Μα καλά, δεν μπορούσαν να πάνε εχθές, προχθές, πριν δέκα μέρες, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους; Την τελευταία μέρα περίμεναν;». Ακούστε να σας πω ΟΧΙ, δεν μπορούσαν να πάνε άλλη μέρα, γιατί όλοι ξέρουν, αλλά κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι στο παρά πέντε συμπληρώνουν το ποσό για να πληρώσουν τη ρημαδιασμένη τη δόση. Το παιδί πρέπει να πάρει τη σύνταξη του παππού, της μάνας του και από αυτή να προσθέσει το υπολειπόμενο ποσό για τη δόση του δανείου. Για να πάρουν παράταση διαμονής στο σπίτι τους για έναν ακόμα μήνα… και μετά να πάνε την υπόλοιπη σύνταξη στους γονείς του με κατεβασμένο το κεφάλι, γιατί ξέρεις ότι αυτά τα λειψά δεν θα τους φτάσουν για όλο το μήνα.

Οι συνταξιούχοι που πάνε στην ουρά και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα, δεν πάνε για να δουν τους τόκους (αλήθεια ποιους τόκους;), όπως αγανακτισμένοι μας «ενημερώνουν» ορισμένοι δημοσιογράφοι. Πάνε γιατί η σύνταξη του προηγούμενου μήνα έχει εξαντληθεί εδώ και 10 μέρες, αυτήν που κόψατε και εσείς και οι προηγούμενοι , δεν θυμάμαι πόσες φορές και την καταντήσατε προνοιακό επίδομα για την πλειοψηφία των συνταξιούχων. Με τη σύνταξη αυτήν την πενιχρή προσπαθούν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους. Να πάνε στον φαρμακοποιό για να πληρώσουν τα φάρμακα, να πάνε στο σπίτι για να μοιράσουν τα χρήματα για το νερό, το τηλέφωνο, το ρεύμα,( αλήθεια να σας ρωτήσω με την ευκαιρία γιατί δεν μας απαλλάσσεται για ένα χρόνο από όλα αυτά όπως κάνατε με τους ιδιοκτήτες των καναλιών και άλλων βιομηχάνων;), να επικοινωνήσει με τα παιδιά να δει τι λείπουν στα εγγόνια του. Αυτοί λοιπόν, κε Χαρδαλιά, είναι οι «απαράδεκτοι» που κουνάτε το δάχτυλο.

Μάλιστα, στην ενημέρωση κάθε μέρα στις 6μμ , φέρατε και την γενική γραμματέα των τραπεζών να μας πει ότι υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα διαμέσου των οποίων μπορούμε να πληρώνουμε! Το γνωρίζουμε δεν χρειάζεται να μας το επαναλαμβάνεται για να μας πείσετε, το καταλαβαίνει και η πλειοψηφία του λαού, ότι η επιμονή σας στη στοχοποίηση αποκλειστικά και μόνο της «ατομικής ευθύνης» γίνεται για να κρύψετε τις κρατικές ευθύνες για ό,τι σας καταλογίζουν οι μάχιμοι γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά και οι συνταξιούχοι με εκατοντάδες κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια,για τις τεράστιες ελλείψεις που παραμένουν στο σύστημα της δημόσιας Υγείας.

Και αντί να φορολογήσετε το κεφάλαιο και τα κέρδη του με 45% να κόψετε από τα 2 δις που δίνεται κάθε χρόνο για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και να τα διαθέσετε στην υγεία, εκλιπαρείτε βιομηχάνους και εφοπλιστές αφού τους έχετε κάνει τις διευκολύνσεις με κάποια δις, να προχωρήσουν δωρεές και όταν αυτό γίνεται τους ευχαριστείτε ως πατριώτες που έκαναν το καθήκον ,αλήθεια όλοι εμείς, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι των 600και 700 ευρώ που πληρώνουμε αδρά όλα αυτά τα χρόνια δεν είμαστε πατριώτες;;;;;;

Εσείς είστε που ακόμα και σήμερα δεν παίρνετε κανένα μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που και αυτή η πενιχρή λήγει τέλος Απρίλη. Οι τράπεζες, από την άλλη, έκλεισαν εκατοντάδες παραρτήματα, προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις που ονομάστηκαν «οικειοθελείς», με αποτέλεσμα τον συνωστισμό στα εναπομείναντα παραρτήματα. Κατανοούμε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε την αγωνία όλων αυτών που παλεύουν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους με τα ψίχουλα.

Υστ.. Σας μιλάει ένας συνταξιούχος που έχει ένα μήνα μέσα στο σπίτι του που πάει μόνο στο φαρμακείο, στο Σουπερ Μάρκετ και κάθε τέλος του μήνα στην τράπεζα όπως και η πλειοψηφία των συνταξιούχων.

Tου Κουμαντζέλη Αθανασίου-Προέδρου Συνταξιούχων ΙΚΑ& Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Ν. Λάρισας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ