Άδωνις Γεωργιάδης: Για κάθε μήνα καραντίνας η οικονομία έχει απώλειες της τάξης των 6 δισ. ευρώ

360

Σε περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίσει τις απώλειες της οικονομίας για κάθε μήνα καραντίνας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι εάν τα περιοριστικά μέτρα κρατήσουν μέχρι τον Μάιο τότε η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη «και θα μπορούμε να είμαστε σε μια ύφεση του 3% – 5%» ενώ αν κρατήσει και τον Ιούνιο, προσθέστε άλλες τρεις μονάδες».

Παράλληλα το μέλος της κυβέρνησης παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Real News άσκησε κριτική και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει αντιπολιτευτικό λόγο σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για να κάνεις αντιπολίτευση. Οι δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου για το μαξιλάρι των 36 δισ. ευρώ αποτελούν «καθαρά λαϊκισμό της στιγμής». Στην πραγματικότητα τα χρήματα αυτά υπάρχουν ως εγγύηση του ελληνικού χρέους και αν τα αγγίξει η κυβέρνηση διακινδυνεύει να ξεσπάσει μαζί με την υγειονομική κρίση και κρίση χρέους».

Ερωτηθείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας υπογραμμίζει ότι «πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εν μέσω αυτών των συνθηκών είναι παρανοϊκοί. Δεν μπορούν να γίνουν» ενώ αποκλείει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αφού δηλώνει ότι «η χώρα δεν χρειάζεται πολιτική αστάθεια. Δεν μας απασχολεί απολύτως κανένα εκλογικό σενάριο».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ