Αύξηση δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ κατά 70.000

351

Την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ με 7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό επιπλέον 70.000 δικαιούχοι, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, από τις συνολικά 457.000 που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, επιταγές για φθηνές διακοπές θα λάβουν 370.000 δικαιούχοι, δηλαδή πάνω από 2,5 φορές περισσότεροι (164%) σε σχέση με το περυσινό πρόγραμμα, ενώ ο προϋπολογισμός του θα φθάσει τα 37 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, δεν παρατηρείται αντιστοίχως αυξημένη συμμετοχή και από την πλευρά των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων αλλά και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε νέα, τελευταία παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από πλευράς των παρόχων, μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 23.59.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, μετά και τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών και ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής, αποφασίστηκε η επιτάχυνση στη διαδικασία αποπληρωμής των επιχειρήσεων, καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

Οι διακοπές μέσω των επιταγών κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ και θα έχουν διάρκεια:

• Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Εβρου.

• Από μία έως έξι διανυκτερεύσεις όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ