Αύξηση επιχορήγησης για απασχόληση ανέργων από ευπαθείς ομάδες

448

Στην απλούστευση και ενίσχυση του προγράμματος για νέες θέσεις απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) που παραμένει ανοιχτό εδώ και 2,5 χρόνια, προχώρησε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, καθώς καλύφθηκαν μόνο 750 από τις συνολικά 2.000 προβλεπόμενες θέσεις.

Με την τροποποίηση που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού, αυξάνεται η επιχορήγηση για την κάλυψη νέας θέσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα και του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι σε ΕΚΟ ανήκουν άτομα με αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένοι, νεαρά παραβατικά άτομα, ή νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. 

Πιο συγκεκριμένα, για την κάλυψη των 1.250 διαθέσιμων θέσεων έγιναν οι εξής αλλαγές:

α) Αύξηση της επιχορήγησης νέας θέσης εργασίας από 70% στο 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού) και για τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

β) Αύξηση του μέγιστου ποσού επιχορήγησης από 700 ευρώ στα 800 ευρώ για θέση πλήρους απασχόλησης και από 350 ευρώ στα 400 ευρώ μηνιαίως για θέση μερικής απασχόλησης.

γ) Αφαίρεση της δέσμευσης απασχόλησης μετά τη λήξη της επιχορήγησης για τους μη μακροχρόνια ανέργους.

δ) Αφαίρεση της προϋπόθεσης 2μηνης εγγραφής στο μητρώο ανέργων για τους ωφελούμενους, ώστε να μπορούν να προσληφθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ΕΚΟ.

ε) Δυνατότητα πρόσληψης ανέργων ΑμεΑ από δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων των δήμων και των περιφερειών και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού Σπύρο Πρωτοψάλτη, στόχος των βελτιώσεων είναι η αποτελεσματικότερη προώθηση της απασχόλησης για τους ανέργους από ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ