Αλλάζουμε την φιλοσοφία και τον σχηματισμό της ΑΕΛ

394

Την ανανέωση παραμονής του Σωτήρη Αντωνίου καθώς και του βοηθού του Γιάννη Προβίδα παρουσίασε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ, στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Κύπρου 72 στον 5ο όροφο.

Την παρουσίαση έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας ο οποίος αφού έκανε μια αναδρομή στην ποδοσφαιρική και προπονητική καριέρα του Σωτήρη Αντωνίου, τονίζοντας ότι έχει δώσει δείγματα γραφής και μπορεί να προσφέρει σημαντικά πράγματα στην ΑΕΛ και να μεγαλουργήσει μαζί της. Από τις αναφορές του κ. Κούγια δεν έλλειψε και το αγωνιστικό σχήμα που θα χαρακτηρίζει τους «Βυσσινί» και δεν είναι άλλο από το 3-5-2 που επιδίωξε και εφάρμοσε ο Σωτήρης  Αντωνίου μαζί με τους συνεργάτες του. Ο κ. Κούγιας μίλησε για μόνιμο σχήμα, σημειώνοντας ότι δεν ήταν εύκολο τα προηγούμενα χρ2,5 χρόνια παρά το γεγονός ότι ήρθαν αξιόλογοι προπονητές, όπως ο Τσιώλης και ο Αναστασιάδης.

Ευελπιστεί αυτό να επιτευχθεί με τον Σωτήρη Αντωνίου και τον Γιάννη Προβίδα, τους οποίους γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια καθώς τους είχε ποδοσφαιριστές στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η εικόνα της ομάδος έχει αλλάξει επεσήμανε ο Αλέξης Κούγιας που μίλησε για απόκτηση παικτών που θα βοηθήσουν την ομάδα να γίνει καλύτερη.

«Θέλω να παρουσιάσουμε μαζί με τον Ανδρέα τον νέο μας προπονητή και τον συνεργάτη του. Η ΑΕΛ παρουσιάζει ένα προπονητή που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ στη περιοχή και έναν βοηθό του που τίμησε την φανέλα της ομάδας μας. Θέλω να κάνει το άλμα στην Σούπερ Λίγκα ο Σωτήρης Αντωνίου. Θέλω ένα μόνιμο διοικητικό σχήμα. Το δεύτερο είναι να φτιάξουμε ένα δικό μας προπονητή και την επιλογή συνεργατών πάλι σε μόνιμο σχήμα. Η πρώτη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα είχε αξιόλογους προπονητές για εμάς αλλά δεν έχει αυτό που είχαμε ως σκοπό. Όλοι νιώθουμε όμως πως η επιλογή των Αντωνίου – Προβίδα μπορεί να πετύχει.  Αμέσως με την πρώτη προπόνηση στην ομάδα μας έφτιαξε το κλίμα και έδειξε ο ίδιος μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Επίσης η αλλαγή του σχήματος σε 3-5-2 έφερε αποτελέσματα, είναι ένα ευρωπαϊκό σχήμα και όλες οι μεγάλες ομάδες παίζουν αυτό το σύστημα. Τον Σωτήρη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, όπως και τον Γιάννη, όταν τους είχα ακόμα παίκτες. Θεωρώ πως είναι ιδανικός συνδυασμός αυτοί οι δύο άνθρωποι. Βλέπετε τι γίνετε στις μεγάλες ομάδες που αλλάζουν συνέχεια προπονητές. Και το σημαντικότερο είναι πως δεν είναι εύκολο να βρεις Έλληνες προπονητές. Είμαι βέβαιος πως έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει ο δικός μας προπονητής. Θέλουμε να βλέπει ο προπονητής μας την ΑΕΛ σαν την Ρεάλ Μαδρίτης. Μακάρι να έχουμε επιτυχίες μαζί του. Θα είναι εδώ η Ιθάκη τους».

Ακολούθησε ο πρόεδρος της  ΠΑΕ  ΑΕΛ  Ανδρέας Λιόντος  ο οποίος  ευχήθηκε τα καλύτερα στο νέο προπονητή και τον βοηθό του,  τονίζοντας  «   «Από μεριάς μου ήθελα να πω ότι οι ευχές μας στην αρχή για το νέο επιτελείο έχουν πιάσει. Ελπίζω να μεγαλουργήσουν. Να συνδεθεί το όνομά τους με μεγάλες επιτυχίες».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  Γιάννης  Προβίδας  που επεσήμανε ότι έχουν κοινές απόψεις  με τον Σωτήρη Αντωνίου. «Να ευχαριστήσω τον κ. Κούγια που με επέλεξε. Με τον κ. Αντωνίου έχομε τις ίδιες απόψεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Εγώ γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι η ομάδα. Αυτή τη στιγμή προσωπικά έχω τεράστια ευθύνη για να ολοκληρωθεί το όραμα που έχουμε».

Στο τέλος μίλησε ο Αγιώτης προπονητής που ευχαρίστησε τον Αλέξη Κούγια για την εμπιστοσύνη που τους δείχνει, ώστε να δημιουργήσουν μια ΑΕΛ μεγαλύτερη.

«Ευχαριστώ τον κ. Κούγια για τα λόγια του αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μπορέσω να δημιουργήσω μια ΑΕΛ που θα ψηλώσει και άλλο. Εξ’ αρχής από τη χρονιά που έρχεται να είναι πρωταγωνίστρια. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη αυτή τη στιγμή. Οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί. Αλλάξαμε ριζικά τη φιλοσοφία και το σχηματισμό της ομάδας. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα να μπορέσουμε να επιβάλουμε έναν νέο τρόπο ποδοσφαίρου. Η ατυχία που είχαμε ήταν να αγωνιστούμε κομπλέ σε κανένα παιχνίδι. Παρόλα αυτά μας έδωσε μεγάλη ώθηση και δύναμη και ευχαριστούμε τους παίκτες για όσα κάνανε. Η νέα χρονιά θα είναι εντελώς διαφορετική. Θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να αξιοποιήσουμε τα παιδιά από το νομό. Έγινε από την αρχή με Νούσιο και Σουλούκο. Να έχουμε μαζί μας κάποια παιδιά από τις ομάδες Νέων και τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία. Μου έδωσε εν λευκώ μαζί με τον κ. Βάνη να φτιάξουμε την ομάδα, όπως και τις μεταγραφές αλλά και τις αποδεσμεύσεις. Η ομάδα έχει έναν φίλαθλο κόσμο απαιτητικό που έζησε πολλά. Έχουμε όμως φιλοδοξία».

Σε ερώτηση σχετικά με το μόνιμο σχήμα ο κ. Κούγιας επεσήμανε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων σχετικά με το έμψυχο δυναμικό της ομάδος, τόσο για τους παίκτες που θα μείνουν όσο και για αυτούς που θα αποχωρήσουν. « Ήδη έχει γίνει πρόταση ανανέωσης στους Γκόλια, φατιόν και Ντέλετιτς για τετραετή συμβόλαια και την απόκτηση δυο παικτών που θα λύσουν το πρόβλημα που είχε στο γκολ η ομάδα την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία  με  δύο παίκτες του εξωτερικού που αγωνίζονται στη θέση του σέντερ φορ, μεγάλης αξίας, μάλιστα με τον έναν έχει υπογραφεί προσύμφωνο. Επίσης, έχει κλείσει το θέμα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο δεξιό άκρο της άμυνας και σε περίπτωση που δοθεί με μεταγραφή ο Γιάννης Μασούρας, τότε θα αποκτηθεί   ένας ακόμη παίκτης στην ίδια θέση. Η άποψη του για τον Μασούρα είναι να μείνει έναν ακόμη χρόνο για να αυξήσει το κασέ του. Οι προτάσεις που έχουν γίνει δεν ικανοποιούν την ΠΑΕ ΑΕΛ που θεωρεί ότι η παραμονή του θα ωφελήσει και τους δυο. Εκτός κι αν τα ανταλλάγματα που θα δοθούν  θα είναι περισσότερα, τότε θα παραχωρηθεί.

Ερωτηθείς ο Σωτήρης Αντωνίου για τους συνεργάτες του, υποστήριξε ότι για την ώρα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. «Μόνο αν κάποιος θελήσει να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους».

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here