Αλλού ο παπάς, αλλού τα ράσα του;

1302

Τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο του Λαρισινού διαδικτύου, ολόκληρες σελίδες και ρεπορτάζ με θέμα την εμφάνιση του πρώην Δημάρχου και νυν κληρικού, Ρίζου Κομήτσα. Το ερώτημα φλέγον: Μπορεί ένας ιερέας να κυκλοφορεί χωρίς ράσα και να σκανδαλίζει τους πιστούς; Φευ! Πολύ εύκολα σκανδαλίζονται οι πιστοί, τελικά!

Δυο Μητροπόλεις δίνουν εξηγήσεις, μια οικογένεια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αυτονόητα και μια κοινωνία βρήκε νέο θέμα να ασχολείται. Είναι τόσο σημαντική η εμφάνιση τελικά; Σε δύσκολες περιόδους, όπου τίποτα δεν γίνεται σωστά, ένας άνθρωπος επιλέγει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό, πιο πνευματικό δρόμο και αντί να γίνει παράδειγμα, λιθοβολείται.

Λιθοβολείται από αυτούς που ίσως μένουν αμέτοχοι στην πραγματική ουσία της Θρησκείας μας, που είναι η εγκράτεια και η αγάπη. Πολύ κακό για το  τίποτα δηλαδή!

Ο ίδιος ο Χριστός είχε πει να πάμε πρός αυτόν όπως είμαστε, οπότε όσοι αντιδρούν είναι οι πρώτοι που δεν σέβονται τον Λόγο του Κυρίου που επικαλούνται. Έρχεται και Σαρακοστή αδερφοί, ας είμαστε προσεκτικοί…

Και στο κάτω κάτω, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω! Και αυτό ο Χριστός το είχε πεί, όταν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι οδηγούσαν μια γυναίκα σε λιθοβολισμό επειδή είχε απατήσει τον άντρα της… Άραγε εμείς σε ποια πλευρά θα θέλαμε να βρισκόμαστε; Της γυναίκας, των Φαρισαίων ή του Χριστού;

Σ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ