Ανοίγουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες

396

Στη γραμμή της εκκίνησης μπαίνουν το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία, με την 1η Ιουλίου να αποτελεί την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας για την πλειονότητα εκείνων που τελικά θα ανοίξουν. Διότι οι μεγάλοι όμιλοι προχωρούν σε επιλεκτική πολιτική, ανοίγοντας εκείνα τα συγκροτήματα που κρίνουν ως ενδεικνυόμενα δεδομένης της μεγάλης μείωσης της ζήτησης που συνοδεύει την πανδημία.

Από τα μεγάλα εποχικά ξενοδοχεία, ο όμιλος Sani/Ikos ανακοίνωσε προχθές το άνοιγμα τριών μονάδων του την 1η Ιουλίου, ενώ την ίδια μέρα και ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη γνωστοποίησε το άνοιγμα δέκα επιπλέον ξενοδοχείων, πέραν των επτά που είχε ήδη ανακοινώσει νωρίτερα.

Από τα μεγάλα συγκροτήματα, μόνον η Costa Navarino ξεχωρίζει γα την έναρξη λειτουργίας των δύο ξενοδοχείων της στις 19 Ιουνίου, αλλά και ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Η απελευθέρωση των ταξιδιών από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά προέλευσης επισκεπτών στην Ελλάδα, ενθάρρυνε πολλούς να αυξήσουν την προσφορά δυναμικότητας. Ο όμιλος Sani/Ikos θα ανοίξει τα Sani Asterias, Porto Sani και Ikos Olivia στη Χαλκιδική την 1η Ιουλίου.

Η Grecotel θα ανοίξει σταδιακά από 15 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου δέκα μονάδες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Αθήνα και Αλεξανδρούπολη, τα Amirandes, Creta Palace, Caramel, Meli Palace, Margo Bay, Daphnila Bay, Gelina Resort, Vouliagmeni Suites, Astir και Egnatia.

Υπενθυμίζεται ότι η Grecotel ανακοίνωσε στις 15 Μαΐου το άνοιγμα των ξενοδοχείων της σε Πελοπόννησο, Σούνιο και Μύκονο, των Cape Sounio, Μandola Rosa, Olympia Riviera, Oasis, Casa Marron, Filoxenia και Mykonos Blu. Ο όμιλος Mitsis θα ξεκινήσει τη λειτουργία του Sofitel στο αεροδρόμιο της Αθήνας την 1η Ιουλίου, αλλά τα resorts του ομίλου θα αρχίσουν να ανοίγουν λίγο αργότερα. Αρχές Ιουλίου ξεκινούν και μονάδες της «Αττικός Ηλιος» καθώς και της Aldemar. Την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και πολλά από τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, καθώς σχετικά λίγα επαναλειτούργησαν την 1η Ιουνίου, οπότε και άρθηκε η σχετική απαγόρευση. Τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George εξετάζουν την έναρξη λειτουργίας τους στις αρχές Ιουλίου.

Ανοιχτό είναι ήδη το Athens Plaza στο Σύνταγμα, καθώς ήταν ένα από εκείνα στα οποία επετράπη να λειτουργούν κατά τη διάρκεια του lockdown. Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει και το Hilton, ενώ για τα μέσα του ίδιου μήνα εξετάζεται η επαναλειτουργία του Intercontinental Athenaeum στη Λ. Συγγρού. Αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει και το Grand Hyatt στη Συγγρού καθώς και το New Hotel στη Φιλελλήνων.

Πολύ νωρίτερα, στις 12 Ιουνίου, θα ανοίξει ο Αστέρας Βουλιαγμένης, αρχής γενομένης από τις καμπάνες και το «Ναυσικά», ενώ σε δεύτερη φάση και ανάλογα με τη ζήτηση θα ανοίξει και ο «Αρίων». Στις 17 Ιουνίου θα λειτουργήσει το Poseidoniοn Grand Hotel στις Σπέτσες. Το Divani Apollon Palace στο Καβούρι άνοιξε τη Δευτέρα, ενώ χθες Παρασκευή επαναλειτούργησε το Electra Hotel Athens. Θα ακολουθήσουν στις 10 Ιουνίου το Electra Metropolis και το Electra Palace στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ