Απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο και άλλα δύο μέτρα που έμειναν στο συρτάρι

96

Plan B με έξτρα μέτρα αν δεν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων έχει στη φαρέτρα της κυβέρνησης να δεν αποδώσει το lockdown.

Αν συνεχιστεί η πίεση στο ΕΣΥ και συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει άλλα τρία μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην περίπτωση που δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική.

Τα τρία μέτρα που έχει το Plan B
Το πρώτο είναι η αναστολή λειτουργίας περισσότερων ΚΑΔ του ιδιωτικού τομέα, στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου με την αναστολή λειτουργίας περισσότερων κλάδων της οικονομίας.
Το δεύτερο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Αττική από τις 6 το απόγευμα.
Το τρίτο είναι η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.
Κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν ότι αν υπάρξει αυστηρή τήρηση των μέτρων που θα ανακοινωθούν σήμερα δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μεγαλύτερους περιορισμούς και η επιδημιολογική καμπύλη θα επιπεδωθεί. Το μεγάλο στοίχημα, όπως το περιέγραψε χθες ο κ. Μητσοτάκης είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος της Άνοιξης με τους πιο ευάλωτους πολίτες να έχουν θωρακιστεί με το εμβόλιο και την οικονομική και κοινωνική ζωή να έχουν επανέλθει σταδιακά σε ένα επίπεδο κανονικότητας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here