Χ. Θεοχάρης: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης για τον τουρισμό

399

Παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενιαίων κανόνων επανεκκίνησης εναέριων, θαλάσιων και οδικών μεταφορών, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών της ΕΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη που είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο κ. Θεοχάρης ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική αντί διακρατικών συμφωνιών για την αναθέρμανση της τουριστικής βιομηχανίας. Σε συνέχεια των παραπάνω ο Έλληνας υπουργός ζήτησε κοινά πρωτόκολλα για αεροδρόμια, ξενοδοχεία, μέσα μεταφοράς, εστίαση κλπ.

Εστιάζοντας στον οικονομικό τομέα, πρότεινε ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης για τον τουρισμό αλλά και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης (Voucher για αεροπορικές αποζημιώσεις, υποστήριξη εργασίας αλλά και τόνωση της ζήτησης). Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο και για νέο ΕΣΠΑ στον τουρισμό, ως ένα ισχυρό εργαλείο για τον περιορισμό των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ