Χατζηδάκης: Αν η Τουρκία άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου δεν θα μπούμε μέσα

348

Πυρά κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε σε πρωινή του τηλεοπτική συνέντευξη την Παρασκευή (16/10) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Το πράγμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο… Αν  η Τουρκία έχει αποφασίσει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου δε θα μπούμε μέσα, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου. Ο Ερντογάν γίνεται ολοένα και περισσότερο απρόβλεπτος» σημείωσε.

«Εργαζόμαστε για την ειρήνη, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε στο μυαλό μας το χειρότερο σενάριο. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για ειρήνη» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Η επέκταση στα 12 μίλια είναι δικαίωμα μας, θα το ασκήσουμε όποτε νομίζει η Ελλάδα ότι πρέπει να ασκηθεί. Είναι πάγια θέση όλων των κομμάτων. Αυτό μπορούσε να το κάνει επί 4,5χρονια ο κ. Τσίπρας που πρότεινε την επέκταση. Θα υπερασπιστούμε την περηφάνια και την ιστορία της Ελλάδας» διαβεβαίωσε.

«Η χώρα μας συμφώνησε για οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, γιατί δεν μπορούμε και με την Τουρκία; γιατί προφανώς έχει διαφορετική στάση» εξήγησε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ