Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση της μείωσης ενοικίου και στον Σεπτέμβριο

322

Επεκτείνεται και στον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι το μέτρο της μείωσης των επαγγελματικών ενοικίων σε εθελοντική μορφή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς με διαδικασία που θα θεσπιστεί σύντομα, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική μείωση για τους παραπάνω κλάδους.

«Προσπαθούμε ως πολιτεία να ισορροπήσουμε απέναντι σε δύο αντίρροπες δυνάμεις ειδικά όταν μιλάμε για σύμβαση ιδιωτών,» είπε ο υπουργός.

Αναφορικά με τις μειώσεις φόρων που αναμένονται, ο κ. Σταϊκούρας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Εδωσε μόνο το γενικό πλαίσιο λέγοντας: «Εχουμε να κάνουμε με δύο άξονες: Ο ένας είναι οι προσωρινές μειώσεις φόρων και ο άλλος είναι οι μόνιμες,» είπε ο υπουργός, χωρίς να εξειδικεύσει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει την αποτρεπτική δύναμη της χώρας, δηλαδή την αύξηση των κονδυλίων για τις ένοπλες δυνάμεις, «έτσι ώστε να κάνουμε το βέλτιστο σε πολλούς άξονες. Δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά, αλλά πολλές πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση,» είπε.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ανοίξει και ο τρίτος κύκλος των χαμηλότοκων κρατικών δανείων σε επιχειρήσεις, γνωστά ως «επιστρεπτέα προκαταβολή», με τη διανομή άνω του 1 δισεκ. ευρώ στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ