Έλενα Ράπτη: Να δοθεί μια λύση για τα σχολικά κυλικεία που παραμένουν κλειστά

417

Ερώτηση για το θέμα της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας η βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στέκεται στο γεγονός ότι τα κυλικεία παραμένουν κλειστά, παρά το ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει, και τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων ώστε να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα, που προκαλεί η αναστολή λειτουργίας εξαιτίας του κορονοϊού.

Η κ. Ράπτη συγκεκριμένα θέτει προς την κ. Κεραμέως το θέμα της απαλλαγής καταβολής τμήματος των ετήσιων μισθωμάτων των κυλικείων, καθώς έχουν παραμείνει κλειστά λόγω της πανδημίας, αλλά και τη χορήγηση γευμάτων στους μαθητές σε ειδικές συσκευασίες για την προστασία τους.

Αυτό είναι το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Ρύθμιση της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων»

«Κυρία Υπουργέ,

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων είχε ως φυσικό αποτέλεσμα την ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών κυλικείων της χώρας. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως τα σχολεία άνοιξαν εκ νέου με ειδικά μέτρα προστασίας, τα σχολικά κυλικεία παραμένουν κλειστά, προφανώς για λόγους αποφυγής συνάθροισης των μαθητών σε αυτά, ενώ αβέβαιη φαίνεται προς το παρόν και η λειτουργία τους από τη νέα σχολική χρονιά.

Δημιουργείται όμως με τον τρόπο αυτό το παράδοξο να έχει “ανοίξει” σχεδόν κάθε μορφής οικονομική δραστηριότητα, ασφαλώς με  νέους όρους, εκτός των σχολικών κυλικείων. Αν λάβει κάποιος υπόψη πως “τρέχουν” ενεργές μισθώσεις και πως χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις μένουν χωρίς εισόδημα, καθίσταται αναγκαίο να δοθεί μια λύση στο ίδιο πλαίσιο προστασίας που λειτουργούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας.

Με την ίδια ευαισθησία που όλοι συμμεριζόμαστε για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού στις σχολικές κοινότητες της χώρας,

Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ:

  1. Θα μπορούσαν τα σχολικά κυλικεία να απαλλαγούν της καταβολής ενός τμήματος των ετήσιων μισθωμάτων και να καταβάλλουν τα οφειλόμενα σε δόσεις με ταυτόχρονη παράταση για ένα έτος των διαδικασιών διαγωνισμού εκμίσθωσης;
  2. Θα μπορούσε να προβλεφθεί η χορήγηση από τα κυλικεία δεκατιανού και γεύματος στα παιδιά όλων των σχολείων σε ειδικές συσκευασίες ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των μαθητών αλλά και η επιβίωση των κυλικείων;».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ