Έλενα Ράπτη: Υπάρχει προγραμματισμός για την ενίσχυση του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου;

363

H  βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Ενίσχυση του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη».

Στο κείμενο της ερώτηση η Έλενα Ράπτη αναφέρει «επειδή είναι πολύ πιθανό η υποστελέχωση του ΤΑ να δημιουργήσει ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής και αύξηση της παραβατικότητας και με δεδομένη την ανάγκη εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά».

Η κα Ράπτη ρωτά τον υπουργό: «Υπάρχει σχετικός προγραμματισμός για την ενίσχυση της δύναμης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας που είναι εξαιρετικά σημαντική για την πόλη μας;».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης

«Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη»

Το ποσοστό της δύναμης της Υπηρεσίας αναμένεται να μειωθεί στο 45% καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου θα παραδοθούν τα φύλλα πορείας στους μετατιθέμενους. Από τους 63 μόνιμους αστυνομικούς του τμήματος, κάποιοι είναι αποσπασμένοι, μέρος της δύναμης λείπει με αναρρωτικές άδειες ή άδειες ανατροφής τέκνων, ενώ μόνο τους τελευταίους δύο μήνες οι μεταθέσεις των ειδικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου και οι εσωτερικές μεταθέσεις της ΓΑΔΘ, έφεραν την αποχώρηση 18 αστυνομικών. Οι αριθμοί αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος σε ένα αστυνομικό τμήμα, η οργανική δύναμη του οποίου θα έπρεπε να ήταν 137 άτομα.

Επειδή είναι πολύ πιθανό η υποστελέχωση του ΤΑ να δημιουργήσει ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής και αύξηση της παραβατικότητας και με δεδομένη την ανάγκη εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει σχετικός προγραμματισμός για την ενίσχυση της δύναμης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας που είναι εξαιρετικά σημαντική για την πόλη μας;»

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ