Επικουρικές συντάξεις: Αυξήσεις από 2 Ιουνίου σε 250.000 δικαιούχους

438

Στις 2 Ιουνίου, 250.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους, δήλωσε, μεταξύ άλλων, την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεω, Γιάννης Βρούτσης

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία την προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι σε 250.000 συνταξιούχους, τονίζοντας ότι, στις 2 Ιουνίου, που θα γίνει η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά. Όπως είπε, η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 ευρώ έως περίπου 200 ευρώ.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, όταν και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους. «Δεν θα γίνει σε δόσεις ούτε σε τμηματικές καταβολές» διευκρίνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και πως στο τέλος του 2020 θα βγαίνουν ψηφιακά οι συντάξεις του δημοσίου.

Υπογράμμισε, όσον αφορά τα τρέχοντα μέτρα σχετικά με την πανδημία, ότι η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύει μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου, ενώ αναφορικά με το πρόγραμμα SURE,  ανέφερε ότι η επιδότηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 1η Ιουνίου.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ