Ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο για ενδεχόμενη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

348

Διαβιβάστηκε στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής ερώτημα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει πιθανής διεύρυνσης των αδικημάτων, πέραν εκείνων για τα οποία έχει εντολή να διενεργήσει έρευνα η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Διεύρυνση κατηγορητηρίου είχε γίνει στην περίπτωση της προκαταρκτικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Τότε, την απόφαση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου είχε λάβει η Ολομέλεια, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου.

Στην περίπτωση της προκαταρκτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εφόσον το επιστημονικό συμβούλιο, γνωμοδοτήσει ότι πρέπει να λάβει απόφαση η Ολομέλεια, τότε θα έχουν εφαρμογή όλες οι πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής για την συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θέλει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου προκειμένου να μην τεθεί θέμα ακυρότητας της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου στο μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ