Φώφη Γεννηματά: Να καλυφθεί άμεσα το κενό στα τεστ για τον κορονοϊό

399

Με αφορμή ένα επείγον περιστατικό που αφορούσε παιδί στενού συνεργάτη της, η Φώφη Γεννηματά με ανάρτηση στο κοινωνικά δίκτυα αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όποιος χρειαστεί να κάνει το τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι ασθενής από κορονοϊό. Ζητάει άμεσες παρεμβάσεις από το υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία των πολιτών και να γίνει γρήγορα κι αποτελεσματικά η διάγνωση.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει:

«Αυτή την ιστορία δεν την άκουσα από τρίτους την έζησα γιατί συνέβη σε συνεργάτη μου:

12 χρονών το παιδί της οικογένειας με υψηλό πυρετό , πάνω από 39 από χθες το πρωί. Τον είδε παιδίατρος, του έκανε τεστ για γρίπη το οποίο βγήκε αρνητικό και σύστησε στη μητέρα να του κάνει τεστ για κορονοιό. Εκεί αρχίζει η περιπέτεια. Στο νοσοκομείο «Παίδων» , συνιστούν να πάει στην εφημερία, να τον εξετάσουν οι γιατροί και να κρίνουν αν θα τον στείλουν σπίτι του για απομόνωση ή θα τον υποβάλλουν στο τεστ. Αυτές τις οδηγίες έχουν, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα του κάνουν το τεστ. Τηλεφωνούν στη συνέχεια στον ΕΟΔΥ για οδηγίες, κατάφεραν να πιάσουν γραμμή μετά από ένα τέταρτο και περίμεναν μία ώρα και δέκα λεπτά στην αναμονή. Απάντησε μια κοπέλα που φαινόταν σε απόγνωση, κατανοητό, που αφού άκουσε το ιστορικό τους είπε «πρέπει να καλέσετε γιατρό». Αφού της επανέλαβαν ότι αυτό το είχαν ήδη κάνει τους απάντησε ότι μόνο αν το παιδί είχε πνευμονία θα μπορούσε να κάνει το τεστ. «Πηγαίνετε σε ένα ιδιωτικό κέντρο, το τεστ δεν καλύπτεται από τα ταμεία» τους είπε . Τα ιδιωτικά χρεώνουν το τεστ από 100 έως 300 ευρώ και τα φθηνότερα δεν έχουν άμεσα ραντεβού.

Το κενό είναι ολοφάνερο και πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Συνεργεία της πρωτοβάθμιας με ειδικό εξοπλισμό μπορούν να κάνουν επισκέψεις στα σπίτια, στα σοβαρά περιστατικά, με υπόδειξη του ΕΟΔΥ και να παίρνουν δείγματα. Ούτε ταλαιπωρία για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, ούτε διασπορά στην κοινότητα, ούτε αισχροκέρδεια ιδιωτών που εκμεταλλεύονται την αγωνία των πολιτών. Είναι μια από τις προτάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ