Γεννηματά: Να αλλάξει η προσβλητική απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

337

Με τελευταίο σταθμό την Κομοτηνή ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, φορείς της πόλης και στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί εδώ στη Θράκη έχουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Αυτό που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη γειτονική μας Τουρκία και ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την τελευταία ενέργεια για την Αγιά Σοφιά, που είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού, που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, οφείλει να αντιδράσει τώρα ώστε να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη απόφαση, που είναι και προσβλητική και προκλητική από την πλευρά του κ. Ερντογάν», τόνισε αναφορικά με τις ενέργειες της Άγκυρας.

Όταν ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την είσοδο των τουριστών, η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «έδωσε το μήνυμα και το σήμα της χαλάρωσης, στη συνέχεια πήρε αποφάσεις να κλείσει διόδους χωρίς κανένα σχεδιασμό και άνοιξε μία δίοδο προς τη χώρα, χωρίς να έχει προαπαιτούμενο να υπάρξει υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένες απαιτήσεις για όσους εισέρχονται στον τόπο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε και νέα κρούσματα και σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και επιπτώσεις στην περιοχή, πέρα από τις αρχικές. Και βεβαίως, τώρα τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση να επιβάλλει εκ των υστέρων υγειονομικά μέτρα».

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ, ΜΠΕ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι η χώρα δεν αντέχει νέο lockdown, ούτε γενικό ούτε τοπικό. «Γι’ αυτό ακριβώς, το Κίνημα Αλλαγής από την αρχή είχε προτείνει να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα, διμερείς συμφωνίες, να είναι υποχρεωτική η αρνητική απόδειξη εξέτασης στον κορονοϊό πριν μπουν οι τουρίστες στη χώρα και βεβαίως κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πολλά τεστ, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν το πρόβλημα εγκαίρως, να γίνεται σοβαρή και αξιόπιστη ιχνηλάτηση και άρα περιορισμός των κρουσμάτων, που είναι και το ζητούμενο για όλους μας».

Για τη στήριξη της οικονομίας και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είπε πως όσα μέχρι τώρα είχε αποφασίσει η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά, με κορυφαίο το γεγονός ότι ανακοίνωσε μέτρα για τον τουρισμό μέσα στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η καθυστέρηση της αντίδρασης. «Το τονίζω αυτό γιατί το πού θα φτάσει η ύφεση και η ανεργία για φέτος, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το τι θα μπορέσει να σώσει η χώρα μας από αυτή τη σεζόν του τουρισμού» προσέθεσε.

Καταληκτικά επισήμανε: «Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι εδώ. 150 προτάσεις για όλα τα θέματα. Και για την υγειονομική θωράκιση της χώρας, αλλά και για την ανάπτυξη και για το να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία. Είναι εδώ και προσφέρουν λύσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να τις υιοθετήσει».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ