Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ πρότεινε να μην δώσει η Βουλή χρήματα για τον κορονοϊό, αλλά να παραδώσει κλίνες ΜΕΘ

300

Ικανοποιημένη δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από την άμεση παράδοση 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης «το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε να μην προβεί η Βουλή σε μία ακόμη οικονομική εισφορά, αλλά να αξιοποιηθούν τα χρήματα για την κατασκευή νέων κλινών εντατικής θεραπείας. Ο Πρόεδρος του Σώματος έκανε αποδεκτή την πρότασή μας».

Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά για να δημιουργηθούν άμεσα αυτές τις κλίνες «όμως, όπως είπε, θα επιμείνω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει όχι με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με σταθερές προσλήψεις και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για να μπορέσει να αποδώσει.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι «αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει και πρέπει να το δείτε κ. πρωθυπουργέ το συντομότερο δυνατό. Γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι προστάτης του ελληνικού λαού και πρέπει να στηριχθεί με πράξεις, όπως με πράξεις πρέπει να στηριχθεί και το ανθρώπινο δυναμικό».

Τέλος ζήτησε να ενταχθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση το υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου συστήματος υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά. «Σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος, είναι στην πρώτη γραμμή και δεν αρκεί να τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια. Εύχομαι, πράγματι, να είστε αχρείαστοι, αλλά και όταν σας χρειαζόμαστε -γιατί δυστυχώς σας χρειαζόμαστε- να είστε πάντα αποτελεσματικοί και η μάχη που δίνετε να είναι μάχη για τη ζωή» υπογράμμισε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ