Γεωργιάδης για Τουρκία: Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής

341

Για την Τουρκία και το θέμα κυρώσεως κατά της χώρας που θα θέσει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (13/10) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής 15-16 Οκτωβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ μετά και την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρυπίδα.

«Ποτέ δεν πιστέψαμε την αξιοπιστία των Τούρκων και του Ερντογάν» είπε ενώ πρόσθεσε πως «μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής η οποία ήταν προφανώς καλή απόφαση για την Ελλάδα και την Κύπρο και προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, ο Ερντογάν έκανε την κίνησή του στα Βαρώσια και την Αμμόχωστο άρα ήδη είχαν δείξει τις προθέσεις τους και ότι είχαν απογοητευτεί από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής και είχαν σκοπό να τορπιλίσουν τον διάλογο».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε πως με τις τελευταίες του κινήσεις του (μεταξύ αυτών το Oruc Reis στο Καστελόριζο) ο Ερντογάν έχει εκθέσει την Μέρκελ. «Γι’ αυτό ακυρώθηκε το ταξίδι του ΥΠΕΞ Γερμανίας στην Άγκυρα, διπλωματικά είναι πρωτοφανές ένα ταξίδι που έχει ανακοινωθεί να ακυρώνεται που δείχνει την έντονη ενόχληση της Γερμανίας προς την Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημείωσε πως καμία προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα μείνει αναπάντητη και πως θα είναι αποτυχία της Ευρώπης αν δεν δώσει απάντηση στον Ερντογάν.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ