Γιαννάκου: Απαράβατες οι εντολές της Πολιτείας σε θέματα υγείας ακόμη και για την εκκλησία

351

Για την εξάπλωση του κορονοϊού, τη στάση της Πολιτείας, το κλείσιμο των σχολειών αλλά και την εκκλησία μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. 

«Σε περιπτώσεις ζητημάτων που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία οι εντολές της Πολιτείας είναι απαράβατες για όλους, αυτό λέει η δημοκρατία. Δεν πρόκειται για θεολογικό ζήτημα, αλλά για την προστασία της υγείας και πρέπει να ακολουθηθούν τα μέτρα που εκδίδει η επιστημονική επιτροπεία» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Για την επιβολή μέτρων λόγω κορονοϊού

Η Μαριέττα Γιαννάκου ξεκαθάρισε την απόψή της η οποία είναι ότι πρέπει «να επιβληθούν όλα αυτά τα μέτρα, δεν το συζητώ». «Δεν μπορεί ο καθένας να διαχωρίζει τον εαυτό του και η εκκλησία είναι ένας δημόσιος οργανισμός» είπε και παράλληλα ανέφερε «ουδείς αμφιβάλει για το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν την πίστη τους» και διαχώρισε τη θέση της από τη στάση που τηρεί η βουλευτής της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, λέγοντας ότι «αυτά δεν είναι σωστά. Ακόμη και μία ζωή να διακυβευτεί απ’ όλα αυτά έχει τεράστιο ηθικό κόστος».

«Δεν αφορά μόνο τις ευάλωτες ομάδες. Τι γίνεται με τις μη ευάλωτες ομάδες που πιθανόν θα νοσήσουν και θα διαδράμουν χωρίς συμπτώματα και θα γίνουν μεταδότες και πώς θα ιχνηλατηθούν οι επαφές τους;» διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Να λάβουμε υπόψη μας τι γίνεται με τις ομάδες που δεν θεωρούνται ευάλωτες και περνούν τη νόσο χωρίς συμπτώματα, εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Η θεωρία ότι εφόσον οι ευάλωτες ομάδες καθίσουν στο σπίτι τους δεν ισχύει. Όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι να το κάνουν σε συνεννόηση με την επιχείρηση» είπε.

Για το κλείσιμο των σχολείων

«Το κλείσιμο των σχολείων έπρεπε να γίνει, είναι σωστό και επιβεβλημένο μέτρο», αλλά επισήμανε ότι «ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι σε 14 ημέρες όλα θα είναι εντάξει. Μέρα με την ημέρα αποφασίζει και η επιστημονική επιτροπή. Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τα μέτρα που δεν θα τινάξουν την οικονομία στον αέρα. Σε αυτή την κρίση να συμβάλλουμε όλοι στο ποσοστό που μας αναλογεί» επεσήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ