Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστολή στον Τζόνσον από ευρωβουλευτές και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου

292

Πρωτοβουλία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αναλαμβάνουν 30 ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή απευθύνοντας επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν διακομματικά, να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να ασκήσουν πίεση στο Βρετανικό μουσείο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενόψει και του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021, αναφέρει η κ. Καϊλή σε ανακοίνωσή της.

Στην επιστολή οι 30 ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι μια νομοθετική πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης, θα δώσει ένα μήνυμα καλής θέλησης προς όλη την ΕΕ, και θα επιβεβαιώσει τις θερμές σχέσεις Ευρώπης – ΗΒ, ενόψει των καταληκτικών συνομιλιών για το Brexit.

Η επιστολή των ευρωβουλευτών συνέπεσε χρονικά και με αντίστοιχη επιστολή 18 μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, που ζητούν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να σεβαστεί το δίκαιο αίτημα των Ελλήνων για επαναπατρισμό των μαρμάρων που εκλάπησαν κατά την Οθωμανική κατοχή. Το θέμα των επιστολών έχει πάρει δημοσιότητα στη Βρετανία, με την Daily telegraph και την Inews να κάνουν αναφορά στο θέμα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ