Αγώνας ζωής στις ΜΕΘ – Περιορισμένα τα όρια του συστήματος

10

Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η διασπορά του κορονοϊού στα νοσοκομεία, αλλά όχι εκθετικά αυξανόμενη είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι οι Μονάδες δεν επαρκούν.

«Τα όρια του συστήματος είναι πολύ περιορισμένα και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί  όρθιο. Το ζήτημα των ΜΕΘ είναι ζήτημα πολιτισμού μιας χώρας, να κατανοήσει ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχει αυτές τις μονάδες. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

«Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία. Η δεξαμενή (φτάσαμε τους 180-200 ασθενείς που νοσηλεύουμε από μία νόσο στο «Παπανικολάου) σε όλα τα νοσοκομεία είναι επικίνδυνη, καθώς οι ασθενείς βρίσκονται σε βαριά κατάσταση στα τμήματα και οι ΜΕΘ δεν έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν όλες αυτές τις περιπτώσεις. Είμαστε στα όρια, τα έχουμε εξαντλήσει. Πριν τελειώσει η εφημερία εγώ έχω θέση εντατικής. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

Χθες η Θεσσαλονίκη ήταν για ακόμα μία μέρα «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων. Από τα 2.422 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 595 καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Αττική με 513 κρούσματα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here