ΑΣΕΠ: Οι θέσεις, οι δήμοι και οι περιφέρειες που βγαίνει προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις

366

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους και ένταξη  στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλων των ώριμων σχεδίων που υπάρχουν στους δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα κατά την πρώτη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, τόνισε  στους δημάρχους ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των Δήμων.

Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και κάλεσε τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να υπάρξουν και άλλα ανάλογα προγράμματα.

Ήδη ο τελικός κατάλογος για  τις 118 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ Βαθμού, κατηγοριών ΠΕ – ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι κρίθηκε ότι αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες, συγκριτικά, δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας τους, καθώς και της γεωγραφικής θέσης τους. Ο κατάλογος έχει αποστελεί στο ΑΣΕΠ εδώ και καιρό, και η προκήρυξη των θέσεων έχει ήδη δρομολογηθεί.

Δείτε τις θέσεις

ΑΣΕΠ

Οι 118 θέσεις προέκυψαν από αιτήσεις των ίδιων των δήμων και αντανακλούν μια πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποστήριξη της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, εντός του δεδομένου περιοριστικού περιβάλλοντος που απορρέει από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελλείμματος που υπάρχει στις δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων, με σημαντική αύξηση των κονδυλίων. Βέβαια μόνιμες προσλήψεις σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν μπορούν να γίνουν, όπως υποστηρίζουν διάφορα ηλεκτρονικά μέσα που θέλουν να προκηρρύσσονται το επόμενο διάστημα.

Πηγή:dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here