Χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές: Έρχονται νέα vouchers – Όλες οι λεπτομέρειες

317

Eρχεται νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μέσω του οποίου οι δικαιούχοι θα λάβουν voucher για να κάνουν φθηνές διακοπές. Η πλατφόρμα του προγράμματος vouchers.gov.gr θα τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο.

 • Καταχωρίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία στη συνέχεια πιστοποιούν.
 • Δηλώνουν ότι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρίζουν  το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα  της επιλογής τους, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτούνται  την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Σημειώνεται δε πως οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Η πλατφόρμα του προγράμματος για τις αιτήσεις αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή περίπου για 1 εβδομάδα και ύστερα από 7 ημέρες  θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Αλλάζουν φέτος τα ποσά των vouchers

Πιο αυξημένα αναμένεται να είναι τα ποσά των δικαιούχων του φετινού προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους»  σε σχέση με αυτά του περσινού. Δηλαδή το ποσό του voucher για τις τουριστικές δαπάνες  διαμονής των δικαιούχων εκτιμάται πως θα είναι στα 200 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν προηγούμενο κύκλο του προγράμματος, ενώ για τους πολίτες ΑμεΑ που έχουν αναπηρία από 67% και άνω το ποσό θα ανέλθει στα 400 ευρώ από 200 ευρώ που ήταν αρχικά.

Το ποσό voucher θα χορηγηθεί στους δικαιούχους μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εφάπαξ ή τμηματικά, για την πληρωμή τουριστικών καταλυμάτων σε  ολόκληρη τη χώρα.  Επίσης επισημαίνεται πως το voucher των δικαιούχων θα έχει ισχύ για 1 ολόκληρο χρόνο και αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν διακοπές τη χειμερινή περίοδο αλλά και την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις πρώτες κρατήσεις εντός του Οκτωβρίου ή από Νοέμβριο

Τουρισμός για Όλους: Τι ίσχυε στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τα  εισοδηματικά κριτήρια που έπρεπε να πληρούσαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους ήταν τα εξής:

 • Στα 16.000 ευρώ ορίζονταν ως ανώτατο ετήσιο εισόδημα το ατομικό  (μονογονεϊκή οικογένεια ή χωρίς τέκνα)
 • Με 1 τέκνο το ετήσιο εισόδημα ήταν στα 17.500 ευρώ.
 • Με 2 τέκνα το ετήσιο εισόδημα διαμορφώνονταν στα  19.000 ευρώ.
 • Με 3 τέκνα το ετήσιο εισόδημα ανέρχονταν στα 21.000 ευρώ .
 • Για τους πολύτεκνους το ετήσιο εισόδημα ορίζονταν στα 26.000 ευρώ .

Σε ό,τι αφορά οικογενειακό εισόδημα  (Έγγαμοι ή Σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα το ανώτατο ετήσιο εισόδημα  ήταν  τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο το ετήσιο εισόδημα διαμορφώνονταν στα  29.500 ευρώ .
 • Με 2 τέκνα το ετήσιο εισόδημα ήταν στα 31.000 ευρώ.
 • Με 3 τέκνα το ετήσιο εισόδημα ανέρχονταν στα 33.000 ευρώ.
 • Και για τους πολύτεκνους το ετήσιο εισόδημα ήταν στα 38.000 ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται πως η εξαργύρωση των  voucher του περσινού προγράμματος γίνονταν ως εξής:

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα ήταν ατομική και μπορούσε να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα σε κάθε προορισμό της χώρας και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Ειδικότερα η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιούνταν αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστήριζε την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, δηλαδή μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνονταν η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστήριζε  τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Πηγή: enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ