Δείτε πότε θα μπουν τα χρήματα του market pass σε λογαριασμούς και άυλες κάρτες

4087

Μέχρι το απόγευμα θα πληρωθεί το market pass στους λογαριασμούς των δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.
Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την Παρασκευή τόνισε πως δεν ήταν δυνατό να πληρωθούν την ίδια μέρα 2 εκατ. δικαιούχοι και συμπλήρωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα.

Το Dnews, πρώτο είχε αναδείξει το ζήτημα της μη πληρωμής την Παρασκευή. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο, το market pass αναμενόταν να πληρωθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Μάταια όμως καθώς οι δικαιούχοι δεν είδαν ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Η μη πληρωμή του market pass έφερε ανησυχία στους δικαιούχους. Τα τηλέφωνα στην κυριολεξία «έσπασαν» από πολίτες που ρωτούσαν πότε θα πληρωθεί. Όπως προαναφέραμε, η πληρωμή του market pass ήρθε και θα ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Αν και ήταν σχεδόν κλεισμένη η παράταση του μέτρου και για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, η κακοκαιρία που χτύπησε την Θεσσαλία, «ακύρωσε» το μέτρο. Οι μόνες περιοχές για τις οποίες θα παραταθεί το μέτρο μέχρι τέλος του χρόνου είναι η Θεσσαλία και ο Έβρος.

Ποιοι είναι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

-τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,

-τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,

-τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

-Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Πηγή: dnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ