Δεν θα πληρώσουν «καπέλο» στο ΚΤΕΟ όσοι ήταν στενές επαφές με κρούσματα κορονοϊού

28

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους εκπροθέσμου KTEO. Η απόφαση αφορά το χρονικό διάστημα που υπήρχε υποχρέωση πραγματοποίησης τεχνικού ελέγχου, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο ιδιοκτήτης του οχήματος οφείλει να προσκομίσει βεβαίωση/γνωμάτευση θεράποντος ιατρού ή νοσηλευτικού ιδρύματος ή κλινικής ή έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή του ΕΟΔΥ, στο οποίο αναγράφεται ότι χαρακτηρίζεται ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 και απαιτείται η κατ’ οίκον απομόνωσή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδιοκτήτης οφείλει να προσκομίσει το όχημα για τεχνικό έλεγχο εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε να ισχύει ο παραπάνω λόγος ανωτέρας βίας.

Η απόφαση λαμβάνεται σε συνέχεια της εγκυκλίου (αριθμ. πρωτ. 51958/831/1-10-2020) που απαλλάσσει από την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here