Διδυμότειχο: Τι λέει το ηλικιωμένο ζευγάρι που δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης

1966

Το νοσοκομείο στο Διδυμότειχο ενισχύεται μετά τη δωρεά 100.000 ευρώ από ηλικιωμένο ζευγάρι. Έκαναν πράξη μια σκέψη που στριφογύριζε στο μυαλό τους για χρόνια…

Το ηλικιωμένο ζευγάρι στο Διδυμότειχο προχώρησε στη δωρεά, που αναμένεται να λύσει μια σειρά από προβλήματα που αντιμετώπιζε το νοσοκομείο της πόλης. Οι πρωταγωνιστές της είδησης, μιλούν για την πράξη τους και τα όσα σκέφτονταν εδώ και χρόνια. Όταν άρχισαν να συζητούν για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο τους και το σύστημα υγείας. Η διοίκηση του νοσοκομείου τους ευχαριστεί και ενημερώνει για το πού θα διατεθούν τα χρήματα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Διδυμότειχο, αποφάσισε να κάνει δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης. Ο κ. Παναγιώτης Αραμπατζής, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και αποκάλυψε πώς πήραν την απόφαση μαζί με την σύζυγο του, Σωτηρία.

«Έχουμε μια οικονομική άνεση και σκεφτήκαμε να κάνουμε μια δωρεά. Αποφασίσαμε η δωρεά αυτή να γίνει στο νοσοκομείο της πόλης μας. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και είμαστε συνέχεια στους γιατρούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης.

Τα χρήματα αυτά όπως αποκάλυψε, προέρχονται από τις οικονομίες μιας ζωής που έκαναν, δουλεύοντας ως μετανάστες στη Γερμανία. Όσο για την ιδέα της δωρεάς απέδωσε την «πατρότητα της σκέψης», στην σύζυγο του Σωτηρία.

Σήμερα, η κ. Σωτηρία είναι 86 ετών και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, γι’ αυτό και είναι ξαπλωμένη αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Όμως, δίπλα της είναι ο κ. Παναγιώτης, ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 90 χρόνια ζωής και τη φροντίζει.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου στο Διδυμότειχο

«Ήδη με τα χρήματα που ξεπερνούν τις 100.000  ευρώ.

  • Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
  • Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου
  • Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.
  • Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.
  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου
  • Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.

Τέτοιες ενέργειες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό και λειτουργούν με ανιδιοτέλεια και γιατί το ποθεί η ψυχή τους».

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ