Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία παρουσιάζει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα – Κανένας διάλογος

5

Στις πληροφορίες που διακινεί η πλευρά της Τουρκίας περί «ανταλλαγής απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» στο ΝΑΤΟ, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ, για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ζήτησε από τον Έλληνα αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό.

Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε «ανταλλαγή απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Ανταλλάξαμε απόψεις με την Ελλάδα

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για συζητήσεις με την Ελλάδα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

«Οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας ολοκλήρωσαν τις τεχνικές συζητήσεις στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Στη συνέχεια σημειώνει: «Ανταλλάχθηκαν απόψεις κατά τη συνάντηση και συζητήθηκαν τα μέτρα που θα αποτρέψουν πιθανή παρεμβολή μεταξύ στρατιωτικών στοιχείων. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here