Εισαγγελική παρέμβαση για τη Νέα Σμύρνη και το άγριο ξύλο αστυνομικών σε πολίτες

133

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τα όσα έγιναν χθες στη Νέα Σμύρνη και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και οργή. Εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής στη Νέα Σμύρνη, με αστυνομικούς να χτυπούν ανελέητα πολίτες στην πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής (07.03.2021). Το άγριο ξύλο σε πολίτες προκάλεσε οργή και αντιδράσεις ακόμη κι από συνδικαλιστές της αστυνομίας.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ήρθε η εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς. Και αυτό αφού video που δείχνουν αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη να ασκούν βία σε πολίτες κάνουν το γύρο των social media, με το hashtag #πονάω να είναι από τα πιο δημοφιλή.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τα βίντεο και τις καταγγελίες σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here