Ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα θέλει η κυβέρνηση – Τι λένε για τα σχολεία

194
Κλείσιμο σχολείου στη Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2020.

Μπορεί να “απελευθερωθούν” οι διαδημοτικές μετακινήσεις από την άλλη Δευτέρα; Η κυβέρνηση θέλει, αλλά περιμένει το τελικό “πράσινο φως” από τους ειδικούς. Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, όλα τα σενάρια δείχνουν Απρίλιο, ενώ υπάρχει και συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου!

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι της παρούσης, όμως σήμερα (26.03.2021) οι επιστήμονες θα κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για το πότε αναμένεται η ομαλοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Ο στόχος παραμένει τα καταστήματα να ανεβάσουν ρολά στις αρχές Απριλίου, όμως η εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο να συμβεί πριν από τις 12 Απριλίου.

Εφόσον το άνοιγμα του λιανεμπορίου γίνει το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει με τη μέθοδο του click away και με μήνυμα στο 13032, το οποίο θα έχει τρίωρη διάρκεια.

Κριτής το self test

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο το self testing να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

Ενδεχομένως να καταστεί υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε τομείς που θα ανοίξουν, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση.

Η στρατηγική για το θέμα των self test θα παρουσιαστεί σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Τσικρίκα, Γιάννα Σουλάκη

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here