Εξομολόγηση Μητσοτάκη: Η βοήθεια από ειδικό, τα προβλήματα με την Μαρέβα και η ατάκα Κουτσούμπα που του λέει η κόρη του

3206

Με ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε με ποια τηλεοπτική σειρά χαλαρώνει. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης φυσικά και δεν έλειψαν από την κουβέντα

Στιγμές, κυρίως από την προσωπική του ζωή, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «The 2Night Show» της Δευτέρας καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε μια προσωπική εξομολόγηση δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έχει ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα στο γάμο του, στον πατέρα του, αλλά και την ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα την οποία χρησιμοποιεί η μικρότερη κόρη του Δάφνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το αγαπημένο συγκρότημα, τους Guns N’ Roses,ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι θα πάει και στη συναυλία τους που θα γίνει το καλοκαίρι.

Όταν ζήτησε βοήθεια από ειδικό

«Ζήτησα τη βοήθεια από ειδικό και δεν έχω δυσκολία να το πω. Τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα ψυχικής υγείας μέσα από τις παρωπίδες και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Κι εμείς έχουμε περάσει με τη Μαρέβα από μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να μιλήσει σε έναν άνθρωπο, για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας στο θέμα αυτό ανέφερε ότι: «Με χαροποιεί που στη νέα γενιά υπάρχει απενοχοποίηση και μπορούν να ζητούν τη βοήθεια που επιθυμούν» και συμπλήρωσε: «Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να υπάρχουν δομές που να μπορούν να παρέχουν αυτή τη βοήθεια δωρεάν, γιατί δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη».

Αυτοί είστε…

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε πως δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί.  «Το να συνεργαστούμε τρεις άνθρωποι με πολύ διαφορετικές αντιλήψεις, θα οδηγούσε τελικά σε παράλυση. Γιατί δεν έχουμε την ίδια άποψη για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα. Γι’ αυτό και επιμένω ότι είναι καλό να υπάρχει σταθερή, μονοκομματική κυβέρνηση μετά από τις εκλογές.Αν με ρωτήσεις τώρα σε προσωπικό επίπεδο εάν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, θα σου έλεγα προφανώς και όχι. Σίγουρα η πολιτική είναι πολύ σκληρή, οπότε μπορεί να λέγονται πράγματα, τα οποία είναι βαριά.

Εγώ ένα πράγμα το οποίο δύσκολα μπορώ να καταπιώ είναι τις προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδευμένα στη γυναίκα μου. Είναι κάτι το οποίο δεν το καταπίνω εύκολα. Αλλά παρά ταύτα πρέπει να το αφήσω στην άκρη, διότι πολιτική κάνουμε. Τώρα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, μιας και μου το ανέφερες, δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ. Και έχω μείνει κι εγώ με την απορία πώς είναι σαν άνθρωπος. Δύο φορές του ζήτησα να συναντηθούμε αφότου εκλέχτηκε. Το απέφυγε. Θα πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο το γιατί. Εξάλλου έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα. Καταλαβαίνω ότι αγαπάμε και οι δύο το μπάσκετ. Αλλά πιστεύω ότι έχουμε και αρκετά διαφορετικές αντιλήψεις για τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να ασκείται η πολιτική, αλλά και μεγάλες διαφορές ως προς την πολιτικές μας τοποθετήσεις».

Έχω μια απέχθεια στους ανθρώπους που παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά. Πρέπει να αυτοσαρκαζόμαστε παρά τις θέσεις ευθύνης που έχουμε. Για το tik tok λέει πως είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσει με τη νέα γενιά, που είναι οργισμένη. Μάλιστα τόνισε πως του αρέσει πάρα πολύ και θα το συνεχίσει.

Σχετικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «Διασκεδάζω πάρα πολύ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ειδικά με κάποια βίντεο που κάνουν με το ‘αυτοί είστε’. Μου το λέει και η κόρη μου συνέχεια».

«Μπαίνω στο σπίτι και της λέω ΄Πώς σου φάνηκε;’ και μου λέει ‘Αυτοί είστε’. Δεν θα χαρώ ούτε θα στεναχωρηθώ εάν θέλει η κόρη μου να ασχοληθεί με την πολιτική. Αν ένα νέο παιδί θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, του προτείνω να έχει δουλέψει πρώτα. Να μάθει τι είναι πραγματικός εργοδότης, να έχει τα δικά του ένσημα».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι για να χαλαρώσει βλέπει «Emily in Paris».

Τι είπε για τον πατέρα του

Για τις εκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «μετά από τέσσερα χρόνια αντιμετώπισης μεγάλων δυσκολιών, μπορώ να πω ότι είμαι πιο ήρεμος. Απολαμβάνω την προεκλογική εκστρατεία. Κανείς δεν ψηφίζει για αυτά που έγιναν χθες, αλλά για το μέλλον. Αυτά που θα κάνεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους γονείς του και ιδιαίτερα στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Ήμουν τυχερός γιατί είχα την ευτυχία να ζήσω τον πατέρα μου μέχρι τα 49 μου και να τον απολαύσω σε στιγμές που ήταν αποφορτισμένος από τις ευθύνες στη σταδιοδρομία του. Ο πατέρας μου για να φτάσει πρωθυπουργός πέρασε δια πυρός και σιδήρου και έκανε ένα comeback που δεν ήταν συνηθισμένο για την εποχή. Αλλά θυμάμαι τις δυσκολίες, είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα, αλλά και μια δύσκολη εκλογή που έχασε μετά από 3,5 χρόνια».

«Ήταν πάντα εξαιρετικά ψύχραιμος, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κάπνιζε λίγο παραπάνω. Μπορείς να καταλάβεις την ένταση μόνο τη στιγμή που κάθεσαι στην καρέκλα. Αλλά επειδή είχε μια κάπως ζεν αντιμετώπιση…».

Για τα Τέμπη

Για το δυστύχημα των Τεμπών και τον θυμό που επέδειξε η νέα γενιά, αμέσως μετά την τραγωδία, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο θυμός, η οργή και η θλίψη ήταν κατανοητά και αναμενόμενα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν που πήραν το μέσο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιό τους. Μας ακούμπησε αυτή η τραγωδία γιατί θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτή την αντίδραση».

Πρόσθεσε, λέγοντας: «Αλλά οι νέοι έχει και άλλους λόγους να είναι θυμωμένοι. Πέρασαν μια δεκαετή κρίση. Υπάρχει στη νέα γενιά αυτή η πεποίθηση ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και είναι μια πρόκληση για εμάς να το αντιστρέψουμε. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον στίχο του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα».

Οι υποκλοπές και το «μαύρο τηλέφωνο»

Για τις υποκλοπές και για το πώς κλείνει αυτή η υπόθεση o πρωθυπουργός δήλωσε: «Κλείνει με δύο τρόπους. Κλείνει δικαστικά, με την έρευνα τού τι ακριβώς έγινε. Και κλείνει και επιχειρησιακά, όπως ήδη έχει κλείσει, με μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε περισσότερα φίλτρα, ώστε να είναι πιο δύσκολη η νόμιμη επισύνδεση. Και φυσικά, κηρύσσοντας έναν πανευρωπαϊκό πόλεμο στα παράνομα λογισμικά, τα οποία δυστυχώς κυκλοφορούν στο εμπόριο σήμερα και πολλοί μπορεί να έχουν πρόσβαση. Με αποτέλεσμα, τεχνολογικές δυνατότητες που παλιά θα τις είχαν μόνο κράτη, τώρα να μπορούν να τις έχουν ιδιώτες, τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε και ξεκινάμε πάντα – πρέπει να σου το πω κι εγώ αυτό και για μένα – με την παραδοχή ότι είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει κανείς τελικά το πλήρες απόρρητο των επικοινωνιών».

Για το «μαύρο τηλέφωνο», είπε ότι: «Αφορά ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης. Υπάρχει στο τηλέφωνο και στο σπίτι μου. Εύχεσαι να μην χτυπήσει βράδυ. Ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει κατά λάθος, θα άκουγε τα εξ αμάξης. Με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου θα επικοινωνήσουμε απευθείας από το κινητό μου».

Τι δεν κατάφερε να αλλάξει

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος: «Δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο πολύ θα ήθελα. Κάναμε βήματα στην ψηφιακή επικοινωνία του πολίτη με το κράτος, αλλά πέτυχε γιατί εισάγαμε ένα καινούργιο μοντέλο συνεργασίας των υπουργείων. Στις βαριές δομές του κράτους έχουμε δουλειές. Νοοτροπίες ωχαδερφισμού. Αξιολόγηση παντού και επιβράβευση της προσπάθειας, εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας. Σε πολλά επίπεδα τα έχουμε βάλει με τη γραφειοκρατία. Το gov.gr είναι επανάσταση στον πόλεμο με γραφειοκρατία. Την επόμενη τετραετία θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και πώς ο πολίτης έχει την επαφή του με το κράτος».

Γιατί να ψηφίσει κάποιος Μητσοτάκη

Στο γιατί να ψηφίσει κάποιος Μητσοτάκη, είπε: «Γιατί ήμουν συνεπής και όσα είπα τα έκανα. Φόροι, θέσεις εργασία, σύνορα, ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων, εκσυγχρονισμός κράτους. Θέλω να αυξήσω μισθούς, να μειωθεί η ανεργία και να έρθουν επενδύσεις».

Στο τέλος της συνέντευξης μπήκε στο πλατό ο μικρός Σπύρος Ντούγιας που γνωρίσαμε στην τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες. Ο μικρός δημοσιογράφος του The 2Night Show, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν θα μπορούσε να καταργήσει την Τράπεζα Θεμάτων για να μην έχει άγχος η αδερφή του που διαβάζει για τις εξετάσεις του Λυκείου. Ενώ πρόσθεσε πως έχει άγχος και για τις Πανελλήνιες. Η απάντηση που πήρε ήταν πως δεν θα έπρεπε να έχει άγχος γιατί οι Πανελλήνιες δεν είναι η μόνη λύση. Καθώς υπάρχουν επαγγέλματα που δεν απαιτούν Πανεπιστημιακές γνώσεις.

Πηγή: IN.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ