Η Ελλάδα στέλνει ξανά ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

11

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό του Λιβάνου θα παραθέσει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα «Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο, με τρόφιμα, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και δομικά υλικά, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο λιβανικό αίτημα, θα σταθεί αλληλέγγυα για μια ακόμα φορά στον λιβανικό λαό και θα συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που προσπαθεί να στηριχθεί στα πόδια της μετά από τις καταστροφικές συνέπειες της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020.

Η χώρα μας ήταν, άλλωστε, η πρώτη που ανταποκρίθηκε άμεσα στις πιο δύσκολες στιγμές με αποστολή ομάδας ΕΜΑΚ (αποτελούμενης από 12 διασώστες και ένα σκύλο), δύο υποστηρικτικά οχήματα, καθώς και με μεταφορά ιατρικού προσωπικού και τεσσάρων τόνων φαρμακευτικού υλικού από το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ», ανταποκρινόμενη επίσης και υλοποιώντας το αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης για μεταφορά ανθρωπιστικού της υλικού προς τη Βηρυτό.

Όπως σημειώνεται, η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου ανεδείχθη επίσης από την άμεση επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη καθώς και τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here