Κακοκαιρία Γηρυόνης: Σε επιφυλακή ο δήμος Δέλτα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

116

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Δέλτα, μετά από απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή «σε όλες τις κοινότητες», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου. Παράλληλα, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκεται ήδη στην περιοχή.

Τo φράγμα του Καλοχωρίου υπερχείλισε, καθώς ανέβηκε η στάθμη των υδάτων του Γαλλικού ποταμού στις εκβολές του προς το Θερμαϊκό κόλπο. «Η θάλασσα έγινε ένα με το ποτάμι σκεπάζοντας τον δρόμο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή «οι ισχυροί νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος της φυσικής προβλήτας και όγκοι από χώματα και φύκια να καλύψουν το δρόμο». Μηχανήματα του δήμου, που ήταν επί ποδός όλη τη νύχτα, προχώρησαν στη διάνοιξη του δρόμου στο παράκτιο μέτωπο του Καλοχωρίου, ενώ συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης σε όλο το μήκος των εκβολών του ποταμού.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου συνέταξαν μελέτη, στην οποία περιγράφουν αναλυτικά τις ζημιές και την οποία απέστειλαν στην Περιφερειακή Ενότητα για τον σχεδιασμό της πλήρους αποκατάστασης. Στη Σίνδο καθαρίστηκαν φρεάτια στις οδούς Αλ. Παπαναστασίου και Μ. Αλεξάνδρου, καθώς διαπιστώθηκε ύστερα από αυτοψία ότι είχαν γεμίσει από φερτά υλικά, που εμπόδιζαν την ροή των όμβριων υδάτων. Στο χωριό Λουδίας η στάθμη του ποταμού έφτασε στα όρια επικινδυνότητας, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Η επιφυλακή στον δήμο Δέλτα θα ισχύει μέχρι την εξασθένιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ολυμπιάδα

Αποκαταστάθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, που αντιμετώπιζαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, μετά το δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας, που έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης.

«Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν στις 12.30 στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενδεχομένως να υπάρχουν ελάχιστα μεμονωμένα σημεία. Είχαμε σπασμένους στύλους, τοποθετήθηκαν νέοι και η περιοχή ηλεκτροδότήθηκε» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, επισημαίνοντας ότι αρχικά «τα συνεργεία δεν είχαν πρόσβαση στα σημεία που ήταν οι κατεστραμμένοι στύλοι χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να μπορέσουν να προσεγγίσουν».

Σύμφωνα με τον διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ Μ-Θ, κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιάδας και της Ιερισσού. “Στην Ιερισσό υπήρξαν τεχνικά ζητήματα, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα ηλεκτρισμού” σημείωσε ο κ. Αμανατίδης.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here